Šta će biti sa Irvingom, o njegovoj "sudbini" odlučuju i Harden i Durent

NBA liga je odlučila kako neće zahtijevati obaveznu vakcinaciju igrača prije starta sezone, ali je uvela prilično oštre mjere kojih se moraju svi pridržavati prilikom treniranja, boravka sa ekipom, putovanja, gostovanja i sličnog

3770 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Sedam dana prije početka nove sezone NBA je izvijestila kako je do sada kompletno vakcinisanje protiv COVID-19 obavilo 95 posto košarkaša.

Među njima i još nije Kajri Irving.

NBA liga je odlučila kako neće zahtijevati obaveznu vakcinaciju igrača prije starta sezone, ali je uvela prilično oštre mjere kojih se moraju svi pridržavati prilikom treniranja, boravka sa ekipom, putovanja, gostovanja...

Isto tako, najavljeno je smanjenje plata za sve one koji će iz razloga što nisu primili vakcinu propustiti određeni broj utakmica, a takva mogućnost, da igra samo u gostujućim susretima, i dalje vrijedi za Irvinga, jednu od tri zvijezde Bruklin Netsa.

ESPN navodi, a AFP prenosi, kako će se narednih dana sastati čelni ljudi kluba koji je jedan od glavnih favorita za NBA krunu, te će odlučiti o sudbini Irvinga, odnosno, hoće li ga trener koristiti samo na gostujućim utakmicama, ukoliko igrač i dalje bude istrajan u svom odbijanju da se vakciniše.

Isto tako, neće o njegovoj sudbini odlučivati samo čelnici, već će na sastanku biti i druge dvije klupske zvijezde, Kevin Durent i Džejmes Harden, koji su se ranije izjašnjavali kako se nadaju Irvingu u sastavu i kako bi ga željeli pored sebe na parketu.

Bonus video: