Barsa nakon produžetaka savladala Olimpijakos, Zvezda u finišu srušila Žalgiris

Crnogorski reprezentativac, Nikola Ivanović u trijumfu Zvezde za 12 minuta ubacio tri poena, sve sa linije slobodnih bacanja

8931 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Euroleague.net
Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 13.10.2021. 23:08h

Košarkaši Barselone savladali su Olimpijakos 79:78 nakon produžetaka u 3. kolu Evrolige.

Meč je u regularnom dijelu završen 67:67.

Početak utakmice protekao je u znaku gostiju, koji su nakon 10 minuta imali sedam poena prednosti (17:10), a na odmor otišli sa plus pet (32:27).

Barsa se u nastavku probudila, došla do preokreta i prednosti nakon 30 minuta (55:47), ali je loše odigrala posljednju četvrtinu, pa je meč otišao u produžetak u kojem je "blaugrana" uspjela da dođe do pobjede nakon slobodnih bacanja Oreole na sedam sekundi do kraja meča.

Olimpijakos je imao šut za pobjedu, ali je Slukas bio neprecizan.

Nikola Mirotić je predvodio Barsu do trijumfa. Ubacio je 22 poena, uz šest skokova. Nik Kalates imao je devet poena, ali i 13 asistencija. Higins je ubacio 11, Dejvis 10 poena.

Kod Olimpijakosa je Slukas ubacio 14, Dorsi i Vezenkov po 12 poena.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Žalgris 73:61 u 3. kolu Evrolige.

Bio je to još jedan tvrd, do finiša neizvjestan meč, a tim Dejana Radonjića je protivniku ponovo dozvolio mali broj poena i upisao drugu vezanu pobjedu u ovom takmičenju.

Pitanje pobjednika riješeno je pri samom kraju kada je Nikola Kalinić postigao trojku, da bi svaku nedoumicu otklonio Ostin Holins još jednim preciznim šutem za tri poena.

Kalinić je vodio Beograđane do pobjede sa 15 poena, pet skokova i tri asistencije. Ognjen Dobrić je imao 13 poena, a Luka Mitrović 12 poena i sedam skokova.

Crnogorski reprezentativac, Nikola Ivanović za 12 minuta ubacio je tri poena, sve sa linije slobodnih bacanja (šut iz igre 0/7). Imao je još dva skoka i jednu asistenciju.

Na klupi Žalgirisa večeras je prvi put sjedio Jure Zdovc, a najefikasniji je bio Džoš Nebo sa 14 poena i 10 skokova.

Bonus video: