Trener koji zna kako da zapali vatru u igračima: Evroliga predstavila Mitrovića

Monako je nastup u Evroligi počeo sa dvije pobjede, nad Panatinaikosom u prvom i Uniksom u drugom kolu, u trećoj rundi je izgubio od Reala u Madridu

4873 pregleda 2 komentar(a)
Foto: AS Monaco basket
Foto: AS Monaco basket

Zvezdan Mitrović i Monako - to je dobitna kombinacija.

Crnogorski košarkaški trener vodio je klub iz Monte Karla u drugoj ligi Francuske, pa do evropskog trofeja (Evrokup) i na kraju do Evrolige.

Zvanični sajt elitnog takmičenja predstavio je Mitrovića i njegovu ulogu u stvaranju moćnog tima.

"Živim u jednom od najljepših mjesta na svijetu. Dolazak u Monako bio je novo iskustvo i nešto posebno. Ne samo iz sportskog ugla. Stekao sam mnogo prijatelja. Ne samo ja, već i moja porodica. Monako smatram drugim domom”, kazao je Mitrović.

U prvom navratu vodio je Monako tri godine, od 2015. do 2018. godine.

Vratio se na početku prošle sezone i senzacionalno slavio u Evrokupu.

Monako je nastup u Evroligi počeo sa dvije pobjede, nad Panatinaikosom u prvom i Uniksom u drugom kolu, u trećoj rundi je izgubio od Reala u Madridu.

“Dobra organizacija može da nam donese dobre rezultate u Evroligi. Želimo da se takmičimo protiv svih i da se borimo najbolje što možemo. Želimo da napravimo dodatni iskorak u istoriji Monaka”, rekao je nekadašnji crnogorski selektor.

Sa igračima je

"Zvezdan je jedan od trenera koji zna kako da zapali vatru u igračima", kazao je Leo Vesterman.

“Prilično je kul raditi sa Mitrovićem. Djeluje kao da mnogo viče i da je zahtjevan, ali je u suštini prilično jednostavan. Pojednostavljuje nam i igru i pripremu za utakmice. Od nas samo traži da igramo jako, da budemo dobri u odbrani i da budemo timski igrači”, rekao je Rob Grej.

Bonus video: