"Plavi" protiv stare mušterije koja je u prošlom kolu nadigrala Zvezdu

Budućnost Voli je svih 11 puta savladala Igokeu otkada je tim iz Laktaša član ABA lige, ali se očekuje da će izabranici Aleksandra Džikića sjutra imati teži posao nego ranije

6675 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: KK Budućnost Voli
Aleksandar Džikić, Foto: KK Budućnost Voli

Pobjeda protiv FMP-a, poraz od Zvezde u Beogradu, pa trijumf nad Splitom u Podgorici - košarkaši Budućnost Volija imaju šansu sjutra protiv Igokee u "Morači" (19) sati da prvi put ove sezone vežu pobjede i krenu u seriju.

Zadatak nije jednostavan, protivnik komplikovan - Igokea je prošlog vikenda "uzela mjeru" evroligašu Crvenoj zvezdi, a snagu na početku sezone pokazuje i u Fibinoj Ligi šampiona, gdje je savladala PAOK i tijesno izgubila od Galatasaraja.

Za izabranike Aleksandra Džikića, koji u srijedu gostovanjem Ulmu 1. kolu Evrokupa počinju svoje internacionalne obaveze, ovo će biti odličan test.

"Gostujuća ekipa je u dobrom momentu, dobro su počeli sezonu, kompletni su, poslednje dvije utakmice su pružili kvalitetne partije. Kad god im se pruži šansa, pokušavaju da napadnu u prvoj fazi napada, a njihov postavljeni napad je kontrolisan. Spremali smo se za njihovu 'match up' odbranu, koju koriste kada su u nepovoljnijoj situaciji, brane se sa puno preuzimanja i 'skupljanja'. Moramo da iskontrolišemo njihovu atletsku centarsku liniju i ograničimo broj šuteva za tri poena Volera, Jošila i Starksa", kazao je Aleksandra Džikić, trener "plavih".

Podgoričani su prošle nedjelje u "Morači" uz malo problema pobijedili Split, pokazali da još traže pravu formu, ali i najavili da ona ide uzlaznom putanjom.

"Nakon pobjede protiv Splita već nekoliko dana se spremamo i privikavamo na igru Igokee. Oni su u prošlom kolu savladali Crvenu zvezdu, što dovoljno govori o kvalitetu i o ambicijama, jer žele da uđu u Top 6 i plasiraju se u plej-of ABA lige. Smatram, ipak, da smo mi favoriti, potrudićemo se da još podignemo nivo agresivnosti i energije, što će nam uz smanjen broj grešaka i više dobre igre u kontinuitetu omogućiti da upišemo pobjedu", smatra plej Budućnosti Igor Drobnjak.

Podgoričani obično nemaju problema sa gostima iz Laktaša na svom parketu. Otkada je, naime, od 2010. članica ABA lige, Igokea je svih 10 puta poražena napuštala "Moraču".

"Igokea je napravila dobru ekipu ove sezone i svim protivnicima će biti neugodno da igraju protiv njih. Slavili su protiv Zvezde u Laktašima, gdje su odigrali odlično 30 minuta, takođe i u Ligi šampiona protiv Galatasaraja i tu se vidi kvalitet ekipe. Mi smo dosta u ovoj sedmici radili na stvarima koje treba da popravimo u odnosu na tri meča koja smo odigrali do sada. Prije svaga da smanjimo intervale slabe igre i kada stvorimo prednost da to održimo", ističe bek Budućnosti Edin Atić.

Kako je saopšteno iz KK Budućnost, shodno epidemiološkim mjerama nadležnih organa Crne Gore dozvoljeno je prisustvo 100 ljudi na utakmicama u SC 'Morača'. Klub će vršiti prodaju 100 karata po cijenama od pet i 10 eura u subotu, na dan utakmice sa Igokeom, na šalteru Sportskog centra.

Šalter će raditi od 12 časova.

Bonus video: