Druga pobjeda Cetinjana: Lovćen opet ubjedljiv

Tim Petra Jovanovića nadigrao Vrijednosnice iz Osijeka - 94:76

2941 pregleda 5 komentar(a)
Foto: ABA2/Dragana Stjepanović
Foto: ABA2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Lovćena su prvi turnir ABA2 lige na Zlatiboru završili sa dvije pobjede, i to ubjedljive.

Cetinjani, koji su na startu bili raspucani protiv Pelistera (108:85) sada su bez problema stigli do trijumfa protiv Vrijednosnica iz Osijeka - 94:76.

Imao je Lovćen već u prvoj četvrtini 19 poena prednosti (28:9, na poluvremenu je bilo plus 21 (58:37), pa je u drugom dijelu meč bio lišen bilo kakve rezultatske neizvjesnosti.

Ilajdža Klerens je sa 27 koševa predvodio crnogorsku ekipu, Marko Mugoša je upisao 18 (trojke 9-5), a Ajzea Vašington 16...

Dvocifren učinak je imao i Petar Kusovac sa 13.

"Poslije odličnog prvog poluvremena, u treću četvrtinu smo ušli malo opušteno, ishitreno šutirali u sedmoj, osmoj sekundi napadača. Neki igrači su htjeli da se istaknu, da daju koji koš više, a to ne bi smjelo da se dešava i neće se dešavati", rekao je trener Lovćena Petar Jovanović i dodao:

"Prezadovoljan sam turnirom, pogotovo poslije prve utakmice. Nadam se da se drugo poluvrijeme iz ovog meča neće ponavljati, ali neki igrači tek treba da se uigraju, tako da i to donekle razumijem. Imamo dva trijumfa, odličan je start i daju nam vjetar u leđa da naredne turnire igramo rasterećenije. Jer, nama ambicije nisu da uđemo u ABA ligu, jer do prije 20 dana nismo znali ni hoćemo li početi sezonu", istakao je Jovanović.

Đorđe Topolović je sa 19 poena predvodio Osijek, sa 15 je meč završio bivši igrač Lovćena Mladen Grušanović.

Osijek je preksinoć igrao meč u prvenstvu Hrvatske, a onda je doputovao na Zlatibor.

"Dali smo maksimum u ovom momentu. Došli smo na Zlatibor, pa putovali u Osijek, pa opet nazad. Bilo mi je bitno da iz ove utakmice izvučemo nešto korisno", rekao je Marko Mandić, trener Osijeka.

Od 18 sati se Sutjeska sastaje sa Pelisterom.

Bonus video: