Zvezda i Monako propustili šansu, Barsa i Olimpija ne mogu da izgube, Efes neprepoznatljiv

Aktuelni prvak Evrope poražen i četvrti put

11594 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Euroleague.net
Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 15.10.2021. 22:59h

Crvena zvezda je gotovo 40 minuta bila u igri u Moskvi, ali je morala da se pomiri s porazom u duelu sa favoritom - CSKA je slavio 78:76 u 4. kolu Evrolige.

"Crveno-bijeli" su imali osam poena prednosti početkom drugog poluvremena, vodili su i u posljednjoj četvrtinui, ali je do izražaja došao kvalitet "armejaca". Prije svih Alekseja Šveda, Vilija Klajburna i Johanesa Fojtmana.

Klajburn je upisao 18 poena, Šved dva manje, a Fojtman 12...

U timu Dejana Radonjića je najefikasniji bio Nejt Volters (16), crnogorski reprezentativac Nikola Ivanović je upisao 10 za 15 i po minuta na terenu.

Zvezdi je ovo drugi poraz, dok je CSKA - za koji nije igrao Tornike Šengelija - stigao do trećeg trijumfa.

A Monako našeg Zvezdana Mitrovića je izgubio drugi put. Poslije Reala u Madridu, sada je bolja bila Barselona u Kneževini, koja je na maksimalnom učinku - 4-0.

Slavila je nakon produžetka 85:81, a "kneževi" su šansu propustili u regularnom dijelu.

Vodili su 75:73, a onda je 2,7 sekundi prije kraja Brendon Dejvis poslije ofanzivnog skola poentirao i odveo Katalonce u dodatnih pet minuta.

Dejvis je upisao 27 poena i 10 skokova, u Monaku su se istakli Majk Džejms (16) i Majk Tomas (15).

Bez greške je do sada i Olimpija Milano.

Tim Etorea Mesine je snagu pokazao i protiv Anadolu Efesa - pobijedio je u Gradu mode rezultatom 75:71 uz 16 poena Malkolma Dilejnija.

U redovima aktuelnog prvaka Evrope, koji ima sva četiri poraza, istakao se Vasilije Micić sa 17.

Real Madrid je deklasirao Panatinaikos (88:65), a bez trijumfa je i Žalgiris, kojem nije pomogla ni promjena trenera (stigao je Jure Zdovc prije nekoliko dana).

Litvanci nisu imali šansi u Pireju protiv Olimpijakosa, koji je rutinski slavio 83:68, pa su uz Efes i Bajern jedini bez pobjede...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: