Derbi na Gripama: Debitant se nada brejku u Dalmaciji

Podgorički sastav, debitant u ABA ligi, izgubio je prva dva gostovanja u sezoni, ima pobjedu na svom terenu nad Zadrom, a da li je duel na Gripama šansa ta "brejk"

6595 pregleda 0 komentar(a)
Kenan Kamenjaš, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Kenan Kamenjaš, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Nakon Partizana, košarkaški SC Derbija igraju protiv još jedne kultne eks-Ju ekipe - u nedjelju u podne su u Dalmaciji, protiv Splita, nasljednika (neuspješnog) nekadašnje Jugoplastike.

Podgorički sastav, debitant u ABA ligi, izgubio je prva dva gostovanja u sezoni, ima pobjedu na svom terenu nad Zadrom, a da li je duel na Gripama šansa ta "brejk".

Po tabeli reklo bi se da jeste, ali Splićani su do skora 0-3 došli porazima od najvećih favorita u ligi - Crvene zvezde, Partizana i Budućnost Volija.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica, to što Split ima tri poraza ne znači ništa. Odigrali su dobre utakmice, posebno protiv Partizana. Očekuju pozitivan rezultat, ali i mi", kazao je trener SC Derbija Andrej Žakelj, koji je kazao da ima "određenih problema" sa sitnim povredama u ekipi.

"Moramo da igramo kao ekipa, da damo sve u odbrani, u napadu da igramo timski i da budemo maksimalno angažovani ako želimo pobjedu", kazao je Žakelj.

SC Derbi je u kontrolnom meču pred sezonu savladao Split 88:84.

"Ta i ova utakmica su različite potpuno. Njima se vraća Roko Ukić, igraće i američki košarkaši. Oni će, bez sumnje, željeti pobjedu, nakon tri teške utakmice", kazao je Kenan Kamenjaš.

Split je između dvije ABA utakmice, odigrao i dva meča u prvenstvu Hrvatske i oba pobijedio.

"Analizirali smo ih, još ćemo ih gledati i vidjećemo šta nam je činiti da uzmemo bodove", kazao je Kamenjaš.

Bonus video: