Džikić: Maštam da bude puna „Morača”, valjda će jednom ovo s..... da se završi

"To meni puno fali, nije nikakva tajna. Bio sam ovdje, znate da mi to znači. Maštam da bude puna 'Morača', valjda će jednom ovo s.anje da se završi. Dokle bre više? Nemojte da me cenzurišete", rekao je Aleksandar Džikić

18129 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Treći meč u sezoni u "Morači", treća pobjeda Budućnost Volija.

Iako je protivnik, bar na papiru, bio teži od prethodna dva, Podgoričani su rutinski slavili protiv Igokee (81:68).

"Igokea je stvarno neprijatan protivnik, imala je izvanrednu utakmicu protiv Galatasaraja, prije toga dobila Zvezdu. Kad dolazi neko ko je u takvom momentu, moraš da ga respektuješ. Uradili smo osnovne zadatke, vrlo sam zadovoljan inicijativom pojedinih igrača sa klupe, ali ima momaka koji moraju da igraju sa više odlučnosti. Igokea bolje timove od nas zbunjuje meč-ap varijantom, ali smo dobro odgovorili, davali loptu u pravo vrijeme u prave ruke", rekao je Aleksandar Džikić.

Tim Dragana Bajića je vodio nakon 1. četvrtine 24:12, ali je u nastavku odbrana bila prava.

"Vrlo važan detalj je bio početak 2. četvrtine, kada je druga grupa igrača izašla na teren i vratila momenat na našu stranu. Postoji razlika u kvalitetu između njih, tu nema dileme, ali su momci s klupe vratili utakmicu u pozitivan skor i dobili smo 17 poena tu četvrtinu. Važno je da znaju da mogu da se oslone jedni na druge, time sam zadovoljan", naglasio je Džikić.

Na tribinama je bilo oko 700 ljudi, a harizmatični trener se nada da će se agonija završiti i da će nekad opet dvorana biti puna. I to je rekao na vrlo specifičan način.

"To meni puno fali, nije nikakva tajna. Bio sam ovdje, znate da mi to znači. Maštam da bude puna 'Morača', valjda će jednom ovo s.anje da se završi. Dokle bre više? Nemojte da me cenzurišete", rekao je Džikić.

Bajić je čestitao Budućnosti na zasluženoj pobjedi, ali i istakao da ništa ne zamjera svojim momcima, jer su imali mnogo problema tokom putovanja, pa prethodne noći praktično nisu ni spavali.

"Ovo nam je četvrta teška utakmica u 10 dana. Igrali smo sa PAOK-om, Crvenom zvezdom i Galatasarajem, što se osjetilo večeras. Još gore što nam se desilo da bude otkazan let, pa smo čitav dan proveli na aerodromu. Ne mogu da tražim zamjerke igračima, jer nisu imali sna, možda je to najveći uzrok poraza", istakao je trener Igokee.

Bonus video: