Mornar protiv FMP-a: Za prekid crnog niza

Košarkaši Mornara večeras (19 časova) protiv FMP-a u Železniku traži prvu pobjedu u sezoni

6949 pregleda 0 komentar(a)
Šesta utakmica, a još nema pobjede: košarkaši Mornara, Foto: kk mornar/Media pro
Šesta utakmica, a još nema pobjede: košarkaši Mornara, Foto: kk mornar/Media pro

Optimisti su već u tefteru imali upisane tri pobjede u ABA ligi i učešće u FIBA Ligi šampiona, a ni najveći pesimisti među navijačima Mornara nisu mogli da pretpostave ovako “crn” početak sezone.

Tim Mihaila Pavićevića je pao na prvom od dva koraka u kvalifikacijama za treće po kvalitetu evropsko takmičenje, a onda očajno nastavio i izgubio od Cibone, Krke i Borca u regionalnom takmičenju, te Bahčešehira na otvaranju FIBA Evropa kupa.

Barani će večeras (19 časova) na šestoj utakmici konačno pokušati da upišu prvu “recku”, ali im to neće biti nimalo lako, jer gostuju FMP-u. “Panteri” su na startu ABA lige u ravnopravnom meču poraženi od Budućnost Volija, a potom su savladali Igokeu i Cedevita Olimpiju usred Ljubljane.

Po svemu tome bi se moglo zaključiti da je Mornar autsajder, ali razlog za optimizam budi 2. poluvrijeme u Istanbulu protiv jednog od favorita za pehar u FIBA Evropa kupu.

- Nadam se da ćemo to poluvrijeme iskoristiti da podignemo samopouzdanje koje nam je neophodno u ovom trenutku, jer naš problem je više psihološke, a manje košarkaške prirode. Ako možemo da odigramo takvo poluvrijeme i ako ovako dobro radimo na treninzima, onda je malo čudno da to ne možemo da pretočimo na teren - istakao je Pavićević.

Trener Mornara upozorava da njegov tim mora da igra kvalitetno svih 40 minuta.

- FMP je sastavljen od iskusnih, provjerenih igrača, koji svako opuštanje protivnika umiju da kazne. Ko ih malo potcijeni, skupo plati grešku. Moramo da se borimo za svaku loptu. Ako tako bude, imamo čemu da se nadamo.

Pavićević je prokomentarisao i dolazak Mozlija.

- Vil Mozli je bio naša želja još na početku sezone, kada se pojavila vijest da će se razići s Partizanom. Ne vjerujem da je ikad neki predsjednik brže reagovao od mog brata Đorđija. Doveo je Mozlija i u konkurenciji evroligaških ekipa koje su bile zainteresovane za njega. Takav tip igrača donijeće nam novi kvalitet, čvrstinu, ono što ga je krasilo i dok je bio u Partizanu.

Marko Jeremić će protiv svog nekadašnjeg kluba biti adut Mornara.

- Igraćemo sve bolje kako prvenstvo bude odmicalo, prva pobjeda donijeće nam neophodno samopouzdanje. FMP je veoma neugodan rival, koji je trijumfom u Ljubljani pokazao da će imati šta da pruži u regionalnom takmičenju - istakao je srpski bek.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: