Dva ubjedljiva trijumfa Lovćena na startu ABA2 lige, Jovanović: Utisci su fenomenalni

Trener košarkaša Lovćena prezadovoljan početkom sezone u ABA 2 ligi

3093 pregleda 6 komentar(a)
Petar Jovanović, Foto: ABA League 2/Dragana Stjepanović
Petar Jovanović, Foto: ABA League 2/Dragana Stjepanović

Dva meča i dva ubjedljiva trijumfa bilans je košarkaša Lovćena u prvom “balonu” ABA2 lige, koji je prethodne sedmice održan na Zlatiboru.

Cetinjani su sezonu otvorili pobjedama nad debitantima u ovom takmičenju - u 1. kolu su savladali makedonski Pelister (108:85), a u drugom Vrijednosnice iz Osijeka (94:76). Ekipa je, uz banjalučki Borac, jedina sa maksimalnim učinkom uoči drugog “balona”, koji se od 8. do 12. novembra igra u Osijeku, a trener Petar Jovanović je zadovoljan nakon dobrog početka sezone.

- Utisci su fenomenalni. Ostvarili smo dvije ubjedljive pobjede i ja kao trener mogu da budem prezadovoljan. Sa velikom nepoznanicom smo otputovali na Zlatibor, s obzirom na to da smo formirali ekipu prije dvadesetak dana. Nijesmo znali ni da li ćemo se takmičiti u ABA 2 ligi. Sa samo jednom pripremnom utakmicom smo ostvarili odličan rezultat - kazao je Jovanović za “Vijesti”.

41 poen je koš-razlika Lovćena nakon prva dva kola ABA 2 lige i za “dlaku” je prvi ispred Borca iz Banjaluke, koji ima plus 40

Trener Cetinjana se posebno osvrnuo na utakmicu sa Pelisterom.

- Ekipa Pelistera je mnogo kvalitetna, u prva tri kola makedonskog šampionata upisala je sve tri pobjede. Savladala je i MZT, koji slovi za glavnog favorita za ulazak u ABA ligu.

Meč protiv makedonske ekipe imao je jedan poseban momenat - prve minute u ABA 2 ligi upisao je 15-godišnji Mašan Jovanović. Postao je najmlađi igrač u istoriji ovog takmičenja.

- Imali smo rok da prijavimo određeni broj igrača. U tom trenutku on je bio jedan od košarkaša u rosteru, koji smo u međuvremenu formirali. Trenutno je naš 12. igrač. To je podstrek za ostale igrače, jer Lovćen dosta pažnje daje mlađim košarkašima i odskočna im je daska za dalje - objasnio je Jovanović.

Ekipu očekuju obaveze u šampionatu Crne Gore. Uoči duela sa Ibrom predstojećeg vikenda u 1. kolu postoje određeni kadrovski problemi, ali, kako kaže Jovanović - ciljevi se ne mijenjaju.

- Cilj je da kroz prvenstvo ostvarimo plasman u ABA 2 ligu. Želimo da budemo među prve dvije ekipe. Na domaćem terenu smo favoriti i protiv Ibra idemo na pobjedu - zaključio je Jovanović.

Bonus video: