Bez titule pola vijeka, a najveći košarkaški brend na svijetu: Niksi vrijede 5.8 milijardi dolara

Ovo je prvi put od kada je Forbs 1998. počeo da pratiti finansije NBA klubova da tri franšize vrijede najmanje 5 milijardi dolara

8625 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Njujork Niksi su sedmu godinu zaredom najvredniji klub NBA lige, prema godišnjoj listi koju je objavio magazin "Forbes".

Niksi, koji su od 2000. godine samo jednom prošli prvu rundu plej-ofa, a posljednji NBA naslov su osvojili davne 1973. godine, vrijede 5.8 milijardi dolara, što je 16% više nego prije godinu.

Na drugom mjestu je Golden Stejt (5.6 milijardi dolara), treći su LA Lejkersi (5.5 milijardi dolara), a u TOP 5 su i Čikago Buls (3.6 milijardi dolara) i Boston Seltiks (3.5 milijardi).

Ovo je prvi put od kada je Forbs 1998. počeo da prati finansije NBA klubova da tri franšize vrijede najmanje 5 milijardi dolara.

Uprkos pandemiji COVID-19 koja je navijače spriječila da prisustvuju utakmicama u većem dijelu proše sezone, prosječna vrijednost klubova porasla je 13% na 2.48 milijardi dolara zbog rekordnih prihoda od sponzorstva i velikih očekivanja za sljedeći sporazum lige o medijskim pravima.

Aktuelni NBA prvaci Milvoki Baksi nalaze se na 17. mjestu liste s vrijednošću od 1.9 milijardi dolara, što je 17% više u odnosu na prošlu godinu.

Bonus video: