Kajl Vinjales, lider "studenata": ABA liga je jedna od najtežih u kojima sam igrao

"ABA liga je jedna od najtežih liga u kojima sam igrao do sada u karijeri", kazao je Vinjales za sajt SC Derbija

6477 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Split/Ivica Čavka
Foto: Split/Ivica Čavka

Kajl Vinjales je pravi košarkaški "globtroter".

Karijera je 29-godišnjeg Amerikanca vodila od SAD, preko Portorika, zemlje iz koje su njegovi roditelji, Tunisa, Kipra i Litvanije, do Crne Gore.

Od ovog ljeta je član podgoričkog SC Derbija, sa kojim je debitovao u ABA ligi, a maestralnim nastupom protiv Splita u gostima, stigao do zvanja MVP-ja 4. kola regionalnog takmičenja.

"ABA liga je jedna od najtežih liga u kojima sam igrao do sada u karijeri", kazao je Vinjales za sajt SC Derbija.

"Igrači su izuzetno jaki fizički, a sudije dozvoljavaju čvrstu igru, bez puno prekida".

U takvoj borbi, Vinjales je na Gripama upisao 37 poena, devet asistencija i tri skoka, za indeks 43, što je najbolji pojedinačni učinak u dosadašnjem dijelu sezone.

Brzo je opravdao status lidera u ekipi, u kojoj nema mnogo igrača sa takvim iskustvom.

"Kada sam dolazio, trener mi je stavio do znanja da ću biti jedan od lidera ekipe s obzirom na to da imam više iskustva od saigrača. Dakle, samo pokušavam da uradim svoj posao. Moram reći da uživam u tome do sada i to mi pomaže da postanem bolji lider", rekao je Vinjales, koji je na startu pronašao dobru "hemiju" sa još jednim novajlijom u SC Derbiju, Kenanom Kamenjašem.

"On je sigurno jedna od mojih prvih 'meta' nakon pika. On se dobro otvara nakon postavljenog bloka i nalazi prostor u odbrani. Imamo i dobre šutere, kao što je Flečer Megi, koji odvuče odbranu, a Kamenjaš zatim dolazi do poena ispod koša", objasnio je Vinjales.

Bonus video: