Spektakl kreće: Bruklin favorit i prvi "izazivač" Milvokija, Lejkersi vjeruju, Vučevićev Čikago može puno

Crnu Goru će u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu predstavljati duo iz Čikago bulsa - ol-star centar Nikola Vučević i ruki Marko Simonović.

6645 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Utakmicom Milvokija i Bruklina u noći između utorka i srijede počinje nova, 75. sezona najjače košarkaške lige na svijetu - NBA lige.

Milvoki sa Janisom Adetokumbom je i branilac titule, koju je prošle sezone osvojio pobjedom u finalnoj seriji nad Finiksom (4:2).

Bruklin je, s druge strane, sa Kevinom Djurentom i Džejmsom Hardenom glavni "izazivač" i po kladionicama prvi favorit za titulu (kvota 3,9). Bez opzira na suspenziju Kajrija Irvinga, koji je na ledu jer ne želi da primi vakcinu protiv koronavirusa.

Meč u "Fiserv forumu" počinje u 1.30 po srednjeevropskom vremenu.

U drugoj utakmici večeri igraće šampioni iz 2020. godine LA Lejkersi i šampioni iz 2018. godine Golden Stejt Voriorsi (4 h).

Lejkersi sa Lebronom Džejmsom su, ujedno, po kladionici Betfair, drugi favoriti za titulu (koeficijent 5,8), a tek onda slijedi šampion Milvoki (9), pa prošlosezonski finalista Finiks (17).

U rangu sa Sansima su Golden stejt i Juta...

Kvota na Denver, koji u svojim redovima ima MVP-ja iz regularnog dijela prošle sezone Nikolu Jokića, iznosi čak 25, a na Dalas, koji ima čudesnog Luku Dončića, preko 30...

Crnu Goru će u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu predstavljati duo iz Čikago bulsa - ol-star centar Nikola Vučević i ruki Marko Simonović.

"Bikovi" su odlično djelovali u predsezoni, Vučević takođe, a njihova "velika četvorka", koju osim crnogorskog centra čine Zek Lavin, Demar Derozan i Lonzo Bol, obećava dobru sezonu i plasman u plej-of.

Čikago će prvi meč u novoj sezoni odigrati sjutra veče protiv Detroita.

Regularna sezona se završava 10. aprila, zatim slijedi plej-in turnir za ekipe od sedmog do 10. mjesta u obje konferencije, dok plej-of počinje 16. aprila.

Bonus video: