Budućnost Voli stala na plus 13 i jedva sačuvala pobjedu u Ulmu

Tim Aleksandra Džikića na startu Evrokupa slavio 86:79 u Njemačkoj

13441 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Vladimir Micov na večerašnjoj utakmici, Foto: Eurocupbasketball.com
Vladimir Micov na večerašnjoj utakmici, Foto: Eurocupbasketball.com

Dugo je Budućnost Voli imala dvocifrenu prednost u Njemačkoj, išla do plus 19 (64:45, 26. minut), ali je očito prerano pomislila da je gotovo.

Na 13 razlike (82:69), nepuna četiri minuta prije kraja, tim Aleksandra Džikića kao da je prestao da igra. To je Ulm iskoristio, prišao na 82:79 i imao šansu da izjednači, ali je Per Ginter 53 sekunde prije kraja promašio trojku.

Tada je stvari u svoje ruke preuzeo Džastin Kobs i pogotkom 34,9 sekundi prije kraja za 84:79 trasirao "plavima" put do pobjede u 1. kolu Evrokupa (86:79).

KK Budućnost Voli
foto: Sofascore

Osim u uvodnim minutima, kada su domaći pogodili pet trojki i išli do maksimalnih plus šest (10:4), sve je u „Ratiofarm areni” bilo u znaku izabranika Aleksandra Džikića.

Sa 11 vezanih poena su preokrenuli na 25:19 i bez ikakvih problema održavali prednost. Postepeno su je povećavali do pomenutih 19 razlike, a i nakon toga nije djelovalo da će biti ikakvih uzbuđenja.

Jeste Ulm prišao na 71:63 na osam minuta do kraja, ali su Džejkob Vajli sa dva i Denis Džerom Sili sa pet poena povećali na bezbjednih 13 razlike (78:65).

Istovjetna prednost je bila i u uvodu 37. minuta, kada je Marko Jagodić-Kuridža pogodio jedno bacanje za 82:69, ali tada je sve stalo, i u odbrani i u napadu.

Njemački timovi, kojima je u DNK da nikada ne odustanu, koševima Džarona Blosongejma, Karima Jaloua i Semaža Kristona prišli su na samo posjed zaostatka i mogli čak i da izjednače da je iskusni Ginter pogodio.

Džiki je tada uzeo tajm-aut, a Kobs po ko zna koji put pokazao koliko može da bude ubitačan sa poludistance i košem otklonio sve dileme.

Amerikanac sa crnogorskim pasošem je bio najbolji sa 18 poena i šest asistencija, reprezentativac Sjeverne Makedonije Vajli ga je ispratio sa 16, Sili sa 15, a Vili Rid sa 11 koševa.

U poraženom timu najbolji su bili Blosomgejm sa 17 i Kriston sa 14 pogodaka, dok je Fedor Žugić protiv bivših saigrača pogodio jedan od četiri šuta za tri i imao asistenciju i četiri faula za indeks minus tri.

Bonus video: