Bogavac: Možemo da igramo sa svima

Trener Podgorice sumira utiske nakon prvog "balona" ABA 2 lige

2117 pregleda 6 komentar(a)
Nebojša Bogavac sa igračima Podgorice, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Nebojša Bogavac sa igračima Podgorice, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Poslije prvog "balona" ABA 2 lige, samo Lovćen i Borac iz Banjaluke imaju dvije pobjede, a među 10 ekipa sa polovičnim učinkom su dva preostala crnogorska predstavnika - Podgorica i Sutjeska.

Tim iz glavnog grada, na čijoj klupi sjedi nekadašnji reprezentativac SCG i Crne Gore Nebojša Bogavac, na startu turnira na Zlatiboru je savladao Helios, a potom izgubio od Banjalučana. S obzirom na to da je tokom priprema bilo problema sa povredama i da su Nikola Janković i Nikola Korać stigli u posljednji čas, taj učinak je zadovoljavajući.

- Kao i svako prvo kolo, i ovo je bilo nepoznanica za sve. Po završetku "balona" je vrijeme da se podvuče linija i mislim da je dosta ekipa kvalitetno, da niko nije zalutao. O tome rezultati govore, jer skoro svi timovi imaju po pobjedu - istakao je Bogavac.

Sistem takmičenja je takav da se svaka greška skupo plaća i plej-of postaje sve dalji.

- Teško je što je samo jedan krug, sa 13 kola. U prva dva "balona" se igraju po dvije utakmice, a na završna tri po tri utakmice, što će svima biti naporno. Dovoljno je da se jedan igrač povrijedi i da se sve promijeni. Sistem takmičenja je takav da će svi na prvoj utakmici da daju sve od sebe, na drugoj će već faliti energije, o trećoj i da ne pričamo. Bolje bi bilo da se igra 26 utakmica, jer imaš vremena da ispraviš greške, da dovedeš pojačanja i vidiš kvalitet ekipe u odnosu na ostale.

Bogavac je zadovoljan onim što je njegov tim uradio na Zlatiboru, ali su ga zabrinuli veliki padovi u igri.

- Igrali smo po 35 minuta dobro i zbog toga ne mogu da budem nezadovoljan, ali smo na obje utakmice tokom pet minuta imali jako veliki, neshvatljiv pad. Bez obzira na to što smo kratko zajedno, što smo imali problema tokom priprema sa nedostatkom igrača, što su Korać i Janković kasno stigli, to ne smije da se dešava. Ima prostora za napredak, skor 1:1 je sasvim OK, a sada imamo više informacija o suparnicima i vidjeli smo da možemo sa svima da igramo.

Za Podgoricu ovog vikenda počinje ono najvažnije - Prva A liga, u kojoj će tražiti jedno od prva dva mjesta, kako bi i naredne sezone bila učesnika ABA 2 lige.

- Nisam bio tu, pa ranije nisam bio ni 100 odsto upućen u kvalitet crnogorskih ekipa. Kroz pripremne utakmice sam vidio da će liga biti jaka, jer pored učesnika regionalnog takmičenja tu su Primorje i Teodo, vidim i da je Milenijum dobijao neke prijateljske mečeve 10-15 razlike, teren u Rožajama je "vruć"... Ne bih se bavio procjenama, ali znam da su svi motivisani da se što bolje plasiraju - zaključio je Bogavac.

Bonus video: