Žele da od Portugalaca krene nova serija pobjeda

Barski tim dobio je prvi međusobni duelpred svojim navijačima 81:70, a u dosadašnjem dijelu takmičenja upisao je dva trijumfa i poraz
0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2017. 13:44h

Košarkaši Mornara su u prethodna dva meča, protiv finske Kataje Basketa i Budućnost Volija, prekinuli dvije serije pobjeda (istina, od po dva meča) na dva fronta.

Izabranici Mihaila Pavićevića sjutra veče (21.30 sat) u Portugalu protiv Porta, u meču 4. kola grupe C FIBA Evrokupa, imaju priliku da se vrate na pobjednički kolosijek.

Posebno što su Barani savladali Porto na svom parketu sa 81:70, pa bi novom pobjedom izborili prolaz u narednu rundu.

Mornar je u prva tri kola savladao još i austrijski Kapfenberg, dok je Porto upisao pobjedu i dva poraza.

"Od prve utakmice sa Portom krenula je naša mini serija pobjeda, jer smo poslije Portugalaca savladali Olimpiju u Ljubljani i Zadar kod kuće, a u međuvremenu Kapfenberg u Austriji. I ova utakmica s Portugalcima važna je za dodatno sticanje samopouzdanja. Ali, nigdje nema lakih rivala - kaže trener Mornara Mihailo Pavićević, koji je na put poveo svih 13 igrača koliko ih ima na raspolaganju, pa će uoči meča odlučiti ko će u rosteru biti prekobrojan.

Strateg Mornara je, međutim, zabrinut zbog dugog puta, koji bi mogao da ostavi traga na ekipu, koja se u Bar vraća u tek u petak popodne, a u ponedjeljak je u „Topolici” za Barane mnogo značajniji meč, u ABA ligi, protiv Igokee.

"Strah me malo da ovo putovanje ne ostavi traga pred tu utakmicu, jer nama su ključni mečevi sa rivalima poput Igokee. Protiv ekipa koje se bore za vrh tabele ABA lige, posebno u gostima, nemamo šta da izgubimo niti osjećamo bilo kakav pritisak, ali će pritiska svakako biti protiv Igokee kod kuće. Nadam se da ćemo uspjeti da se u onih nekoliko dana po povratku iz Porta oporavimo i uđemo spremni u duel sa Igokeom koji je mnogo bitan, uostalom, kao i svaka utakmica za nas kod kuće", dodao je Pavićević.

Na tabeli grupe C vodi Kataja basket sa sve tri pobjede, posljednji je Kapfenberg bez pobjede...

Bonus video: