Mornar će tražiti pobjedu protiv Zvezde, Milović: Moramo da odgovorimo na njihovu fizičku igru

Mornar - Crvena zvezda, nedjelja 17 sati

9004 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KK Mornar
Foto: KK Mornar

Mornar je u srijedu odahnuo, upisao prvu pobjedu u sezoni, tek iz sedmog pokušaja, ali na evropskoj sceni, savladavši holandski Lejden u FIBA Evropa kupu.

U ABA ligi je još na nuli, nakon četiri kola. Pitanje je da li će negativan niz prekinuti u nedjelju, jer u Bar stiže šampion i evroligaš Crvena zvezda.

Jasno je kome pripada uloga favorita, tako je bilo i kada je Mornar bio mnogo jači i u mnogo boljem ritmu.

„Očekuje nas jako zahtjevna utakmica. Zvezda je ekipa koja igra sjajno na oba fronta. Prije svega treba da odgovorimo na njihovu fizičku igru i na tom planu smo se posebno spremali. Uprkos evidentnim kadrovskim problemima koje imamo, pokušaćemo da se pripremimo na najbolji mogući način. Imamo dovoljno vremena za to, za razliku od Zvezde. Tokom utakmice tražićemo šansu da pobijedimo”, naglasio je mladi trener Vaso Milović, koji mijenja Mihaila Pavićevića, prvog trenera, a koji se, kako je navedeno iz kluba, uspješno oporavlja od bolesti.

Mornar i Crvena zvezda odigraće 14. duel u ABA ligi.

U dosadašnjih 13, računajući i tri utakmice plej-ofa 2018. godine, „crveno-bijeli” vode 11:2.

Barani su jedine pobjede zabilježili marta 2018, u revanš meču polufinala plej-ofa (88:84), te februara 2020. kada su u okviru 19. kola slavili 71:64, oba puta pred svojim navijačima.

Posljedna utakmica u Baru, 24. januara ove godine završena je pobјedom Zvezde 86:78.

Nedjeljni meč igra se od 17 sati.

Bonus video: