SC Derbi protiv Cibone - Žakelj: Igraju modernu, brzu košarku, ali mi želimo pobjedu

Meč 5. kola AdmiralBet ABA lige na programu je sjutra od 18 časova

5919 pregleda 0 komentar(a)
Trener SC Derbija, Andrej Žakelj, Foto: Savo Prelević
Trener SC Derbija, Andrej Žakelj, Foto: Savo Prelević

Nakon pobjede u gostima nad Splitom poslije dva produžetka prethodne sedmice, košarkaši SC Derbija sjutra (18 h) dočekuju još jednu hrvatsku ekipu - Cibonu.

Cibona je možda i najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela šampionata - "vukovi" imaju tri pobjede, a jedini poraz pretrpjeli su od Partizana u prošlom kolu na domaćem terenu.

"Protiv Cibone tražimo novu pobjedu. Učinićemo sve da do toga dođe, ali neće biti lako. Cibona igra modernu, brzu, atletsku košarku. Zasluženo su na tabeli tu gdje jesu, dobro su vođeni i ako želimo pobjedu, moramo biti koncentrisani i na energetskom nivou 40 minuta. Nadam se da ćemo pokazati neke elemente iz prošlih utakmica gdje smo bili dobri, popraviti još neke i nadam se da ćemo pobijediti", kazao je u najavi meča trener ekipe, Andrej Žakelj.

Tomislav Ivišić ima recept za pobjedu.

"Cibona je dobra ekipa, dobro su ušli u sezonu. Moramo da zaustavimo njihovo trčanje, igru u tranziciji i smanjiti pritisak. Dosta kradu lopte, imaju atlete u ekipi, dobro skaču. Ako sve te segmente zaustavimo, imamo šansu za pobjedu", poručio je Ivišić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: