Veliko iskušenje za Barane: Evroligaš dolazi u “Topolicu”

Mornar, koji još nema pobjedu u Admiralbet ABA ligi, dočekuje Crvenu zvezdu od 17 sati

5596 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Mornar
Foto: KK Mornar

Mornar je u srijedu odahnuo, upisao prvu pobjedu u sezoni, tek iz sedmog pokušaja, ali na evropskoj sceni - savladao je holandski Lejden u FIBA Evropa kupu.

U ABA ligi su Barani poslije četiri kola na nuli, a pitanje je koliko je realno da se negativan niz prekine večeras - u “Topolicu” stiže šampion i evroligaš Crvena zvezda. Jasno je kome pripada uloga favorita, tako je bilo i kada je Mornar bio mnogo jači i u mnogo boljem ritmu.

- Očekuje nas jako zahtjevna utakmica. Zvezda je ekipa koja igra sjajno na oba fronta. Prije svega treba da odgovorimo na njihovu fizičku igru i na tom planu smo se posebno spremali. Uprkos evidentnim kadrovskim problemima koje imamo, pokušaćemo da se pripremimo na najbolji mogući način. Imamo dovoljno vremena za to, za razliku od Zvezde. Tokom utakmice tražićemo šansu da pobijedimo - naglasio je mladi trener Vaso Milović, koji mijenja Mihaila Pavićevića.

13 puta igrali su Mornar i Crvena zvezda do sada u ABA ligi, računajući i tri polufinalna duela u plej-ofu 2018. Beograđani su dobili 11 mečeva, Barani dva, od kojih jedan u pomenutom plej-ofu prije nešto manje od tri i po godine

Zvezda želi da se vrati na pravi put nakon poraza u petak u Evroligi od Albe.

- Zvezda je u ovom trenutku sigurno favorit broj jedan u ABA ligi. Igra dosta dobro i u Evroligi i u regionalnoj ligi, izuzev u Laktašima gdje je podbacila. Zna se da joj je prepoznatljiv stil izuzetno jaka i čvrsta odbrana, a na nama je da se spremimo što je bolje moguće i da možda probamo da iskoristimo to što su u petak igrali s Albom u Evroligi - kaže plejmejker Mornara Nemanja Gordić.

”Crveno-bijeli” nakon četiri kola imaju tri trijumfa, a u ovom meču (17 sati) ne može da računa na Nikolu Ivanovića, koji je preskočio i evroligaški duel u petak.

- Mornar traži pobjedu nakon slabijeg starta, a dolazak Vila Mozlija je još jedan podatak da želi da igra značajniju ulogu u ligi. Baranima samopouzdanje sigurno podiže i pobjeda u Evropi. Ovaj meč traži maksimalan oprez, jer je u Baru uvijek bilo teško igrati - istakao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Biće ovo 14. međusobni duel u ABA ligi. U dosadašnjih 13, računajući i tri utakmice plej-ofa 2018. godine, “crveno-bijeli” vode 11:2.

Barani su jedine pobjede zabilježili u martu 2018, u revanš meču polufinala plej-ofa (88:84), te februara 2020. kada su u okviru 19. kola slavili 71:64, oba puta pred svojim navijačima. Posljedna utakmica u Baru, 24. januara ove godine završena je pobjedom Zvezde 86:78.

- Ulazimo u novi mini ciklus, imamo malo vremena između mečeva sa Albom i Mornarom sa kojim smo u prošlosti odigrali brojne vrlo zanimljive i dobre utakmice. Stanje na tabeli nikako ne pokazuje stvarni kvalitet te ekipe i znamo šta moramo da uradimo kako bismo došli do važnog trijumfa - naveo je krilni košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić.

Bonus video: