Štimac se oprostio od reprezentacije: Radio sam sve za zemlju, grb, dres i himnu

Štimac je prethodnih godina bio primjer igrača koji je uvijek spreman da igra za državni tim sa kojim je osvojio srebro na Olimpijskim igrama, Svjetskom i Evropskom prvenstvu, dva zlata na Univerzijadi i dva evropska zlata u juniorskim kategorijama
6 komentar(a)
Vladmir Štimac, Foto: Instagram
Vladmir Štimac, Foto: Instagram
Ažurirano: 07.11.2017. 10:03h

Srpski košarkaš Vladimir Štimac emotivno je doživio oproštaj od reprezentacije i poručio da će uvijek biti tu da bodri izabranike Aleksandra Đorđevića na putu ka novim uspjesima.

Centar Efesa pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine odlučio je da završi reprezentativnu karijeru i prepusti mjesto mlađim košarkašima.

"Hvala svima na lijepim porukama, radio sam sve za zemlju, taj grb, dres i himnu. Zauzvrat sam samo htio da vidim sreću i ponos ljudi na nas i naša djela, doček na balkonu je nesto što bih poželio svakom sportisti. Jer kako kažu, mi Srbi smo nebeski narod. Oprostio se jesam, ali ne znači da neću biti sa njima da ih podržim u svakom trenutku. Možda dodam peškir ili ponesem vodu. Što da ne, oni to sve zaslužuju i više od toga... Srbija iznad svega", objavio je Štimac na svom Instagram profilu uz sliku na kojoj je ogrnut srpskom zastavom.

Štimac je prethodnih godina bio primjer igrača koji je uvijek spreman da igra za državni tim sa kojim je osvojio srebro na Olimpijskim igrama, Svjetskom i Evropskom prvenstvu, dva zlata na Univerzijadi i dva evropska zlata u juniorskim kategorijama.

Bonus video: