Mornar pao u posljednjih pet minuta, Zvezda osvojila „Topolicu”

Sa debitantom Vilom Mozlijem u timu, ali i bez prvog strijelca Vladimira Mihailovića, Barani su dugo bili u igri u "Topolici", vodili nepunih šest minuta prije kraja, ali su izgubili 77:69

16011 pregleda 15 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

Ni poslije pet kola Admiralbet ABA lige, košarkaši Mornara nemaju pobjedu, iako su joj opet bili blizu, i to protiv aktuelnog šampiona Crvene zvezde.

Sa debitantom Vilom Mozlijem u timu, ali i bez prvog strijelca Vladimira Mihailovića, Barani su dugo bili u igri u "Topolici", vodili nepunih šest minuta prije kraja, ali su izgubili 77:69.

Barani su dobro počeli meč, pogotovo Aleksandar Lazić, pa su vodili u većem dijelu 1. četvrtine, ali su stali sredinom druge. Zvezda je to kaznila i serijom 14:0 stekla dvocifrenu prednost (39:29), a uskoro imala i rekordnih plus 12 (43:31).

Mornar je uzvratio na gotovo istovjetan način i u završnici druge i početkom 3. četvrtine vezao 13 poena za preokret na 44:43.

Zvezda je otišla opet na plus osam (60:52), Trej Luis, Nemanja Gordić i Lazić vratili prednost, ali se, nažalost, razigrao Ognjen Dobrić.

KK Mornar
foto: Sofascore

Heroj posljednjeg finala ABA lige je pogodio trojku, potom i za dva poena, čime je vratio gostima osam razlike (73:65).

Vremena za novi preokret nije bilo.

Luis je bio najefikasniji u domaćem timu sa 16 poena, Gordić i Kori Dejvis su ubacili po 13, a Lazić 12.

Dobrić je bio igrač meča sa 22 koša, Ognjen Kuzmić je stigao do dabl-dabla (14 poena, 13 skokova - pet u napadu), a dvocifren je sa 10 bio i Aleksa Uskoković, koji je dobio minute Nikole Ivanovića.

Bonus video: