Budućnost Voli bez Rida osvojila Ljubljanu, heroji Sili i Kobs

Denis Džerom Sili 59,8 sekundi prije kraja pogodio trojku i dodatno bacanje za 79:76, a onda je Džastin Kobs, nakon promašaja Melvina Edžima, baš preko prošlogodišnjeg saigrača pogodio flouter na 22,3 sekunde do kraja za nedostižnih 81:76

18402 pregleda 31 komentar(a)
Denis Džerom Sili prodire pored Džejkoba Pulena, Foto: Aleš Fevzer/Cedevita Olimija
Denis Džerom Sili prodire pored Džejkoba Pulena, Foto: Aleš Fevzer/Cedevita Olimija

U drugom derbiju dana u Admiralbet ABA ligi druga pobjeda gostiju, ovog puta u korist crnogorskih klubova - nakon što je Crvena zvezda slavila u Baru, Budućnost Voli je porazila Cedevita Olimpiju u Ljubljani 84:79 i izjednačila se sa aktuelnim šampionom i njegovom filijalom, FMP-om, na 2. mjestu sa skorom 4:1, iza perfektnog Partizana.

Veoma uzbudljiv meč riješili su momci koji su i plaćeni za to - Denis Džerom Sili i Džastin Kobs.

Bek sa evroligaškim iskustvom je 59,8 sekundi prije kraja pogodio trojku i dodatno bacanje za 79:76, a onda je Amerikanac sa crnogorskim pasošem, nakon promašaja Melvina Edžima, baš preko prošlogodišnjeg saigrača pogodio flouter na 22,3 sekunde do kraja za 81:76.

Cedevita Olimpija - Budućnost Voli
foto: Sofascore

Budućnost je u finišu malo zakomplikovala stvar, jer je Sili izgubio loptu i omogućio Jaki Blažiču da trojkom iz drugog pokušaja smanji na 81:79.

Srećom, Vladimir Micov je pogodio prvo bacanje, a onda je Zek Ogast u pokušaju da izbaci loptu pogodio svopj koš i postavio konačni rezultat.

Pobjeda na gostovanju jednom od najvećih rivala još više dobija na važnosti kada se zna da u timu nije bio Vili Rid. Startni centar je dobio dozvolu kluba da ode u SAD, jer je četvrti put postao otac.

Ogastov kiks je upisan Kobsu, jer je zamjenik kapitena Suada Šehovića, koji opet nije igrao ni sekundu.

Zbog toga se plejmejkeru "plavih" pišu 23 poena, a dvocifreni su bili i Sili (14) i Micov (11).

U domaćem timu je najbolji bio bivši bek Mornara Džejkob Pulen sa 26 koševa, Blažič je ubacio 16, a Edžim 10.

Bonus video: