„Pustite Kajrija da igra”

Fanovi su nosili natpise „Pustite Kajrija da igra” i „Stojim uz Kajrija”, a demonstracije su se u jednom trenutku otele kontroli, jer su navijači probili barijere i stigli do ulaza u dvoranu

3478 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bruklin Netsi su sinoć igrali prvu utakmicu na svom terenu u 76. sezoni NBA lige, ali su se glavne stvari dešavale ispred „Barklis centra”.

Navijači „mrežica” su protestovali zbog činjenice da je Kajriju Irvingu zabranjeno da igra, jer nije primio vakcinu protiv koronavirusa.

Fanovi su nosili natpise „Pustite Kajrija da igra” i „Stojim uz Kajrija”, a demonstracije su se u jednom trenutku otele kontroli, jer su navijači probili barijere i stigli do ulaza u dvoranu.

NBA liga ne zahtijeva, već samo preporučuje igračima da se vakcinišu protiv kovid-19, ali je problem što vlasti u državi Njujork ne dozvoljavaju okupljanje na javnim mjestima nevakcinisanim ljudima.

Zbog toga su Netsi mogli da dozvole plejmejkeru da samo trenira s ekipom i igra na gostovanjima, ali je procijenjeno da bi to poremetilo tim, zbog čega je udaljen dok ne primi vakcinu ili se promijene pravila.

Tokom protesta, Irving se javio uživo na Instagramu i rekao da radi „ono što je najbolje za njega”.

Demonstrant Kurtis Orvel je rekao da se on i drugi bore za „tjelesnu autonomiju i suverenitet” i pravo da biraju ono što ide u njihova tijela.

„Takođe, znamo mnogo više nego što smo znali prije 18 mjeseci o virusu. Imamo terapiju koja je isprobana i dokazala je veliki uspjeh. Nažalost, takvi se glasovi potpuno potiskuju i cenzurišu”, rekao je Orvel.

Bonus video: