SC Derbi traži hrvatski het-trik

U posljednjem meču 5. kola Admiralbet ABA lige, „studenti” večeras (19 časova) dočekuju Cibonu

5095 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi
Foto: KK SC Derbi

Jednog bivšeg prvaka Evrope iz Hrvatske (Split) već su savladali, večeras (18 časova) će košarkaši SC Derbija pokušati da na svom terenu sruše i drugog - Cibonu, čime bi kompletirali “skalpove” svih timova iz druge najveće ex-YU republike.

„Vukovi s Tuškanca” su odlično počeli sezonu, savladali Mornar, Megu i Zadar, a zaustavio ih tek moćni Partizan u prethodnom kolu u Draženovom domu.

„Studenti” imaju šansu da ih dostignu na tabeli, s obzirom na to da su pored trijumfa u Splitu nakon dva produžetka, u „Morači” rutinski savladali i trećeg hrvatskog predstavnika, Zadar.

„Protiv Cibone tražimo novu pobjedu. Učinićemo sve da do toga dođemo, ali sigurno neće biti lako. Cibona igra modernu, brzu, atletsku košarku. Sasvim je zasluženo na tabeli tu gdje jeste, dobro su vođeni i ako želimo pobjedu, moramo biti koncentrisani i energetski na visokom nivou 40 minuta. Nadam se da ćemo pokazati neke elemente iz prošlih utakmica gdje smo bili dobri, popraviti još neke i nadam se da ćemo pobijediti”, rekao je trener SC Derbija, Andrej Žakelj.

Zagrepčani, na čijoj klupi sjedi srpski stručnjak Vladimir Jovanović, drugi su u ligi po broju skokova (prosječno 35), šutu za dva poena (56,1 odsto), ali i pretposljednji iza linije 6,75 (pogodili 23 od 87, tj. 26,4 odsto). I brojke pokazuju da su jači u reketu nego spolja.

„Cibona je dobra ekipa, dobro je ušla u sezonu. Igrala je dobro protiv Partizana, ima tri pobjede. Da bismo pobijedili, moramo da zaustavimo njihovo trčanje, igru u tranziciji i smanjiti pritisak. Dosta kradu lopte, imaju atletsku ekipu, dobro skaču. Ako sve te segmente zaustavimo, imamo šansu za pobjedu”, poručio je jedan od hrvatskih blizanaca u dresu SC Derbija, Tomislav Ivišić.

Bonus video: