U Fenerbahčeu nezadovoljni: Ne možemo da ćutimo o sve većem broju sudijskih grešaka

Turski klub poslao je pismo Evroligi u kojem ističe da su utakmice riješene nakon neprihvatljivih sudijskiih odluka

5579 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Euroleague
Foto: Euroleague

Košarkaši Fenerbahčea na startu sezone u Evroligi imaju dvije pobjede i četiri poraza. Tri od ta četiri poraza Fener je pretrpio od Panatinaikosa, Reala i Barselone u završnici meča, a za poraz okrivio sudije.

Turski klub poslao je pismo Evroligi u kojem ističe da su utakmice riješene nakon neprihvatljivih sudijskiih odluka.

„Fenerbahče, tim koji ima A licencu Evrolige, dosljedno je pružao maksimum braneći vrijednosti Evrolige od sezone 2006/07. Držali smo se principa i djelovali u skladu sa jedinstvom evroligaške organizacije i poslije utakmica koje su odlučene neprihvatljivim sudijskim odlukama. Međutim, zbog onoga čemu svjedočimo od početka sezone 2021/22. ne možemo da ćutimo o sve većem broju sudijskih grešaka, koje su prepoznate među ljubiteljima košarke. U naše tri nedavne utakmice – protiv Panatinaikosa 7. oktobra, Real Madrida 21. oktobra i Barselone 26. oktobra, niz veoma sumnjivih odluka sudija je odlučivao o ishodu meča. Ove odluke su često donijete u ključnim momentima, a uključivale su nesportske greške koje ranije nijesu viđene. Štaviše, one su donijete na način koji je u suprotnosti sa standardima koji se poštuju u Evroligi", piše u saoopštenju kluba.

Ističu da su svjesni činjenice da je Evroliga u prošlosti priznavala greške u suđenju i zvanično se izvinjavala klubovima u sličnim situacijama.

"Iako smo bili uz ligu do ovog trenutka, postalo je nemoguće da tako nastavimo nakon ovih nedavnih događaja. Naš klub, sa bogatom istorijom i značajnim ulaganjem u mušku košarku, sa svojim jakim sponzorima, jedan je od najvrijednijih partnera Evrolige i ne prihvata nepravedne posljedice sudijskih odluka“, poručili su iz Fenerbahčea.

Bonus video: