Milović: Akcenat je bio na odbrani; Gordić: Naša najbolja utakmica

Mornar savladao Iraklis 88:65 u 3. kolu FIBA Evropa kupa

3257 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Fiba.basketball
Foto: Fiba.basketball

Košarakši Mornara večeras su odigrali možda i najbolji meč ove sezone i savladali Iraklis 88:65 u 3. kolu FIBA Evropa kupa.

Mornar je samo u 1. četvrtini bio u zaostatku, a onda je, prije svega, dobrom odbranom uspio da dođe do preokreta i trijumfa. Iraklis je u 2. poluvremenu ubacio samo 28 poena.

"U prošlim utakmicama smo imali situaciju da smo prelako ispuštali vođstvo. Jednostavno, akcenat je bio na odbrani i da odigramo najbolje što možemo. To je pokazao i konačan rezultat", kazao je pomoćni trener Mornara, Vaso Milović, koji je i večeras umjesto Mihaila Pavićevića vodio ekipu.

U timu Mornara večeras nije bilo povrijeđenih Vladimira Mihailovića i Tejlora Smita.

"Ne bih otkrivao kadrovske probleme. Različita je situacija iz dana u dan. Željno iščekujemo njega i Vlada", kratak je bio Milović.

Večeras je najbolji bio Nemanja Gordić.

"Mislim da je ovo naša najbolja utakmica do sada. Bili smo dobri u odbrani. Ovaj meč, kao i onaj protiv Crvene zvezde pokazali su da napredujemo u tom segmentu. To je nešto što treba da nas vodi, jer kada igramo dobru odbranu, onda nam je lakše da postignemo poene u tranziciji, da uđemo u ritam u napadu. Iraklis taj ritam nije izdržao, pali su u nastavku što smo mi iskoristili", poručio je nakon meča Gordić.

Ekipa je u Evropi upisala dvije pobjede, u ABA ligi i dalje čeka na premijerni trijumf.

"Bez obzira što imamo sve poraze, atmosfera je dobra. Velike zasluge idu stručnom štabu i rukovodstvu, koji nas podržavaju. Radimo dobro i nadam se da će to da nam se vrati.

Naredni meč u AdmiralBet ABA ligi je protiv Budućnosti, u nedjelju (17 h) u "Morači".

"Za mene je "Morača" jedno od najljepših mjesta gdje možete da igrate košarku. Uvijek sam uživao igrajući tu i tako će biti u sljedećem meču", kazao je Gordić.

Bonus video: