Pop veličao Luku, pominjao Jugoslaviju, Divca, Dražena, Paspalja...

Čuveni Pop je pomalo i iznenađen kako se u maloj Sloveniji rodio tako veliki igrač...

6969 pregleda 3 komentar(a)
Luka Dončić, Foto: Reuters
Luka Dončić, Foto: Reuters

Dalas je sinoć pobijedio San Antonio 104:99, uz još jednu blistavu partiju Luke Dončića, koji je ubacio 25 poena, od čega 10 u posljednjoj četvrtini kada se lomio meč.

Na kraju je dobio pohvale koje će pamtiti, ne prvi put doduše, ali Greg Popovič, legendarni trener Sparsa, ovoga puta je bio posebno inspirisan.

"Zamislite da je Jugoslavija i dalje zajedno ida su svi ovi momci u istom timu. To bi stvarno bilo uzbudljivo... Dončić me podsjeti na to - svaki novi igrač koji se pojavi na tom području postane sjajan. Sjećam se ja i vremena Divca, Paspalja, Kukoča i Petrovića. Svi ti momci su igrali zajedno u isto vrijeme i bili su sjajni", rekao je Popovič.

Čuveni Pop je pomalo i iznenađen kako se u maloj Sloveniji rodio tako veliki igrač...

"Znam da nije igrao po terenima kao u Njujorku, Čikagu ili Los Anđelesu, gdje je velika konkurencija. Amerikanci to često zaboravljaju. Jako je zanimljivo i prekrasno vidjeti da tako mala zemlja poput Slovenije ima sjajnog i velikog košarkaša", dodao je Popovič.

"Bilo je zaista uživanje gledati Luku. Obožavam njegove emocije. Nekad se naljuti, ponekad se nasmije do suza i uživa i u prodoru i u pogođenom šutu. Stvarno je zabavan", zaključio je Popovič.

Bonus video: