Vučević o startu Bulsa: Još se prilagođavamo i upoznajemo

U prvih pet utakmica, Vučević ima prosjek od 15.8 poena, 10.8 skokova i 3.8 asistencija

2084 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Čikago Bulsi su sezonu počeli sa četiri pobjede, što je najbolji start od 1996. i zlatnih godina Majkla Džordana i njegovog tima.

U petom meču stigao je prvi poraz, od Njujorka 104:103, nakon velike borbe, u kojoj su Bulsi umalo napravili preokret u posljednja tri minuta.

Gubili su 104:91, serijom 12:0 prišli na poen zaostatka, imali i napad za pobjedu...

Nisu uspjeli, Derozan je promašio iz teške pozicije. Možda bi bilo bolje da je posljednja akcija išla na Nikolu Vučevića koji je bio veoma raspoložen - 22 poena, šut iz igre 8/13, 3/5 za tri...

"Teška utakmica protiv odlične ekipe, malo je falilo za preokret, ali ovo je dobro iskustvo. Možemo da izvučemo dosta pozitivnih stvari, ali i da učimo iz grešaka. Borili smo se, ovo su utakmice koje su nam takođe potrebne, imamo novo iskustvo. Bilo bi sjajno da smo pobijedili, ali i ovo je dio sazrijevanja", kazao je Vučević.

Čikago je ljetos napravio snažan tim, prema projekcijama je siguran učesnik plej-ofa, može da daleko dogura na Istoku...

"Još se navikavamo jedni na druge, to je normalno. Još se upoznajemo sa navikama, sa nekim odlukama koje donosimo na terenu i u igri. To je i očekivano u ovom dijelu sezone", kazao je Vučević.

U prvih pet utakmica, Vučević ima prosjek od 15.8 poena, 10.8 skokova i 3.8 asistencija, što je sjajan učinak s obzirom da su dvije prve napadačke opcije Zak Lavin i Demar Derozan.

"I ja se još tražim u napadu, malo je drugačije za visoke, jer zavisiš od drugih, od lopti koje dobijaš, ne kreiraš mnogo toga sam. Prilagođavam se i ja na igru sa ovim momcima", rekao je Vučević.

.

Bonus video: