"Studenti" u Sloveniji po novu pobjedu, Žakelj: Svima je teško u Novom Mestu

SC Derbi gostuje Krki (subota, 21 sat)

4219 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši SC Derbija, Foto: Savo Prelević
Košarkaši SC Derbija, Foto: Savo Prelević

Košarkaši SC Derbija imaju tri pobjede u prvih pet kola debitantske sezone u ABA ligi, žele i četvrtu - u subotu od 21 sat na gostovanju Krki u Novom Mestu, u meču šeste runde.

Start je dobar, ali tek je početak...

"Jeste dobar, ali mi smo na parketu, nema nikakvog uzbuđenja. Pripremamo se za Krku, koja je naš rang i konkurent za opstanak u ligi, što je i dalje naš cilj", kazao je trener Andrej Žakelj.

Krka godinama opstaje u regionalnom takmičenju, a u ambijentu dvorane "Leon Štukelj" padaju favoriti.

Ove sezone je u Novom Mestu pao i Mornar...

"Svima je teško u Novom Mestu. Krka ima iskustvo Stipčevića i Lapornika, koji daju puno, a tu su i neki mladi igrači. Ozbiljan je to tim, sa dobrim trenerom. Trebaće nam puno koncentracije i energije da ih zaustavimo. Mi treba da radimo stvari koje znamo i nadamo se da će niz trajati. Moramo da smo fokusirani, nadamo se pobjedi, ali ako ne dođe - idemo dalje, s glavom gore, u slučaju da damo maksimum", rekao je Žakelj.

Domaćin u meču ulazi nakon teškog poraza od Partizana u Beogradu (47 razlike), ali taj poraz ne bi smio da zamaskira potencijal ekipe, koja na svom parketu uvijek igra neuporedivo bolje.

"Krka igra agresivno i tvrdo, u specifičnoj sali, u kojoj je, kada se napuni, veoma je teško da se igra. To je mnogo opasna ekipa. Međutim, mi smo u dobroj formi. Mladi smo, zavisimo dosta od borbenosti i trčanja, mislim da to pokazujemo u dosadašnjem dijelu sezone i vjerujemo da ćemo da nastavimo", rekao je Andrija Slavković.

Bonus video: