Lovćen protiv Sutjeske, Jovanović: Meč u nezgodnom trenutku; Gašić: Očekujem zanimljiv duel

Oba tima su na startu šampionata pretrpjeli poraz - Sutjeska od SC Derbija, Lovćen od Ibra

2159 pregleda 0 komentar(a)
Jovanović i Gašić (arhiva), Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic
Jovanović i Gašić (arhiva), Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic

U 2. kolu košarkaškog šampionata Crne Gore na programu je derbi susret ABA2 ligaša - Lovćen danas (18 h) dočekuje Sutjesku.

Oba tima izgubili su na startu prvenstva - Sutjeska od SC Derbija (81:72), Lovćen od Ibra (103:99).

"Derbi protiv Sutjeske dolazi u nezgodnom trenutku, poslije poraza od Ibra. Imamo iste probleme, prehlade, na treningu je bilo sedam igrača, evidentno je da nas to ometa u radu i da imamo mirnoću neku kako bi pružili maksimum protiv Sutjeske. Taj meč je vrlo bitan pogotovo poslije poraza od Ibra. Nadam se da ćemo se skupiti i da ćemo zabilježiti pobjedu koja bi nam puno značila u nastojanju da ispunimo cilj, a to je plasman među dvije najbolje ekipe i plasman u ABA2 ligu sljedeće sezone", rekao je trener Lovćena Petar Jovanović.

Trener Sutjeske, Velimir Gašić očekuje zanimljiv susret.

"Lovćen je uspio da skupi respektabilan tim za ovu sezonu. Uprkos tome što ih je, kao i nas, nakon prošle sezone napustilo nekoliko košarkaša, uspjeli su da dovedu dvojicu vrlo kvalitetnih američkih košarkaša Klerensa i Vošingtona. Uz to, vratili su nekoliko za njih vrlo bitnih igrača koji su igrali prethodnih sezona. To je jedan dobar tim, oni su nivo forme pokazali na Zlatiboru sa dvije pobjede, tako da nas očekuje sigurno zanimljiv meč na Cetinju. Mislimo samo o nama i želimo što spremniji da dočekamo tu narednu utakmicu. Lagano se kompletiramo kao tim i pokušavamo da kroz treninge sve što smo zamislili realizujemo, posebno na planu kolektivne igre", rekao je trener Sutjeske, Velimir Gašić.

Danas (16 h) je na programu i duel Ibra i Jedinstva u Rožajama, a u nedjelju se sastaju Primorje i Teodo.

SC Derbi u utorak dočekuje ekipu Danilovgrada, dok je Podgorica u četvrtak savladala Milenijum 83:52.

Bonus video: