Jeremić: Znamo koliko smo jaki, pobjeda protiv Bahčešehira otvara vrata druge runde

Mornar sjutra (19 h) dočekuje turski Bahčešehiru 4. kolu FIBA Evropka kupa

4292 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Eurocup
Foto: Eurocup

Košarkaši Mornara sjutra (19 h) u 4. kolu FIBA Evropa kupa u "Topolici" dočekuju turski Bahčešehir.

Barani su u dobrom ritmu u Evropi, savladali su Lejden i Iraklis, pa je sjutrašnji meč prilika da se ekipa revanšira Bahčešehiru za poraz (75:68) u 1. kolu.

Ukoliko trijumfuje, tim Mihaila Pavićevića širom bi otvorio vrata druge runde evropskog takmičenja.

“Za razliku od regionalnog takmičenja, u FIBA Evropa kupu stojimo veoma dobro, jer smo uknjižili dvije pobjede. U nekom povoljnom raspletu, ako bismo sjutra dobili turski tim, mogli bismo sa te tri pobjede da idemo dalje. Ali, da bismo savladali Bahčešehir moraćemo da zaigramo mnogo bolje nego u drugom poluvremenu crnogorskog derbija", kazao je u najavi meča košarkaš Mornara, Marko Jeremić.

Ekipa i pored svih šest poraza u AdmiralBet ABA ligi diže formu.

"Ohrabruje to što se naša forma podiže, što dobro radimo na treninzima i što smo uvjereni u svoju snagu. A to znači da nam nije mjesto na začelju ABA lige, koja nam je prioritet. Dobar rezultat u FIBA Evropa kupu jeste ogroman podsticaj da tako bude i u regionalnom takmičenju. Zato predstojeća utakmica sa turskom ekipom ima veliki značaj. Ukoliko damo sve od sebe, mislim da možemo da pariramo veoma jakoj gostujućoj ekipi”, rekao je Jeremić koji je u prvom meču sa Bahčešehirom, u Istanbulu ubacio 15 poena.

Bonus video: