Budućnost - Virtus: Srcem do novog podviga

Košarkaši Budućnost Volija u derbiju 3. kola Evrokupa večeras (19 časova) dočekuju Virtus

8112 pregleda 4 komentar(a)
Veliki adut u napadu: Denis Džerom Sili na utakmici sa Valensijom, Foto: Savo Prelević
Veliki adut u napadu: Denis Džerom Sili na utakmici sa Valensijom, Foto: Savo Prelević

Kraljevi Evrokupa su pali prošle sedmice u “Morači”, sada će u hramu podgoričke košarke gostovati tim sa najvećim budžetom i najzvučnijim imenima u drugom po kvalitetu takmičenju na Starom kontinentu - Virtus.

Košarkaši Budućnost Volija su odlično počeli sezonu, u ABA ligi imaju skor 5:1, u Evrokupu su savladali Ulm u Njemačkoj i četvorostrukog šampiona Valensiju pred svojim navijačima, i sigurno nisu bez šansi u večerašnjem obračunu (19 časova).

Pobjeda nad timom od kojeg su prošle sezone doživjeli dva ubjedljiva poraza dodatno bi podigla samopouzdanje “plavima”, ali imena prekaljenih asova Marka Belinelija i Miloša Teodosića, kao i trenera Serđa Skariola, pozivaju na veliki oprez.

- U goste nam dolazi jedan od najuspješnijih timova Evrope, višestruki osvajač Evrolige i dom velikog broja igrača i trenera koji su ispisivali stranice evropske i svjetske klupske i reprezentativne košarke. Njihovi potezi ove sezone prate jasnu ambiciju - povratak u Evroligu. Tim predvođen Teodosićem i Belinelijem ima kvalitet, iskustvo i dubinu da odgovori tim zahtjevima. Za nas je ovo prilika da damo sve od sebe - rekao je Aleksandar Džikić.

Vladimir Micov je prethodne četiri sezone proveo u Armaniju, a italijansku odiseju je završio neuspjehom u finalu Serije A i porazom baš od Virtusa 4:0 u pobjedama.

- To je ekipa koja je projektovana da osvoji Evrokup. Godinama klub ulaže novac da bi ušao u Evroligu. Virtus ima fenomenalne igrače, posebno na bekovskim pozicijama. Igraju brzo i lepršavo, dobro trče, visoki igrači prate taj ritam i pik’en’rol odbranu. Igramo kući i imamo šanse, znamo im neke slabosti. Nadam se da će “Morača” biti popunjena, da će nam navijači pomoći da napravimo podvig. Na nama je da odigramo dobru utakmicu, da se borimo, da trčimo i da probamo da dobijemo - rekao je Micov.

Džikićev adut biće Denis Džerom Sili, koji je pokazao da može da rješava važne utakmice.

- Očekujem da igramo sa većim intenzitetom i agresivnošću nego na prošlom meču, koji smo počeli sporo. Moramo da popravimo neke stvari, da budemo koncentrisani. Čeka nas težak protivnik, ali cijela grupa je takva. Svaka utakmica biće važna i teška. Virtus je veliki tim, moramo da budemo na većem nivou nego protiv Mornara - naglasio je američki bek.

Bonus video: