Derbi u Bijelom Polju, Vuković: Podgorica ima tim za velike stvari; Bogavac: Zahtjevna utakmica

Jedinstvo nakon dva kola ima dvije pobjede, dok je Podgorica na polovičnom učinku

2795 pregleda 0 komentar(a)
Bogavac i Čarapić, Foto: ABA League 2/Dragana Stjepanović
Bogavac i Čarapić, Foto: ABA League 2/Dragana Stjepanović

Utakmicom Jedinstva i Podgorice, sjutra u Bijelom Polju počinje 3. kolo crnogorskog košarkaškog šampionata.

Meč u Bijelom Polju igra se od 18 časova i derbi je ove runde - Jedinstvo ima obje pobjede, dok je Podgorica zabilježila polovičan učinak u dosadašnjem dijelu šampionata.

„Svake godine se priča nikad jača liga, a ove sezone nikad teža jer se kvalitet skoncentrisao u 10 klubova. Sami značaj ekipa kao što su Podgorica, Lovćen, Sutjeska koji kroz crnogorsku ligu stiču pravo nasupa u ABA 2 ligu dovoljno povećava znalaj lige. Ekipa Ibra koju smo dobili, napravila je u prvom kolu iznenađenje i savladala Lovćen na Cetinju i pokazala da i ove godine ima odličan tim. Tu smo utakmicu odigrali iznad očekivanja i pokazali smo jedan zavidan nivo igre“, kaže trener Jedinstva, Dušan Dubljević, čija je ekipa u prva dva kola savladala Milenijum i Ibar.

Bjelopoljci su svjesni kvaliteta rivala, koji imaju vrlo dobar tim sa igračima koji imaju iskustva igranja i u ABA ligi.

„U četvrtak imamo mnogo zahtjevnu utakmicu protiv ABA 2 ligaša. To je mnogo dobra ekipa, koja je napravljena za velike stvari, velike ciljeve, ali mi se na domaćem terenu nikom ne predajemo“, kazao je Nenad Vuković koji je sa 34 poena predvodio tim do pobjede u Rožajama.

Podgorica je na startu lige, protiv Teoda u Tivtu poražena, a onda je ubjedljivo slavila u meču sa Milenijumom.

"Ostaje neki žal za tom utakmicu u Tivtu protiv Teoda, mislim da smo trebali tu utakmicu da dobijemo, ali eto i to se dešava. Teodo je zasluženo slavio, u drugoj utakmici smo imali igračku dominaciju, ekipa je malo ponijeta tim porazom, bila energetski na maskimalnom nivou svih 40 minuta", kazao je trener Nebojša Bogavac.

Ognjen Čarapić je predvodio tim u prva dva meča uz prosjek od 15 poena i osam asistencija.

"Očekujem pravo zalaganje i borbenost na terenu mojih momaka jer moram reći da je Jedinstvo kvalitetna ekipa što su i pokazali sa dvije pobjede na startu, biće sigurno zanimljiva utakmica. Mislim da će onaj tim koji bude dao više energije pobijediti. Vjerujem da je naša prednost u kolektivnoj igri, tako smo koncipirali ekipu ove sezone, da damo šansu svima. Očekujem da tu timsku igru prezentujemo u Bijelom Polju", zaključio je Bogavac.

Kada je riječ o ostalim mečevima, u petak (19 h) sastaju se Milenijum i Primorje 1945, a u subotu Danilovgrad od 18 časova dočekuje Lovćen, a Sutjeska (19.30 h) ekipu Ibra.

Kolo zatvaraju u ponedjeljak Teodo i SC Derbi u 18 sati.

Bonus video: