Mornar stao u finišu, evropski poraz pred borbu za prvu pobjedu u ABA ligi

Tim Mihaila Pavićevića pružio je dobar otpor favoritu, možda i najjačoj ekipi u ovom takmičenju, ali je stao u finišu, kada je bilo najvažnije

7027 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Mornar nije dobio injekciju samopouzdanja pred nastavak ABA lige i pokušaj da se krene sa dna - barski košarkaši poraženi su od Bahčešehira u "Topolici", rezultatom 95:86, u meču 4. kola grupe E FIBA Evropa kupa.

To je njihov drugi evropski poraz, oba su doživjeli od turskog tima, koji ima maksimalan skor nakon četiri runde.

Tim Mihaila Pavićevića pružio je dobar otpor favoritu, možda i najjačoj ekipi u ovom takmičenju, ali je stao u finišu, kada je bilo najvažnije.

Počelo je loše za Mornar, gosti su imali mnogo prostora u napadu, pogađali su sve, pa su nakon deset minuta imali 11 poena prednosti, uz čak 34 poena (10 je ubacio novi igrač Ričard Solomon).

Napadačka košarka igrala se u prvom poluvremenu, Barani su u drugoj četvrtini, ipak, uspjeli da se povežu u defanzivi (48:52), iako su igrači Bahčešehira imali izuzetan šut za dva (14/19).

Mornar je okrenuo meč u 3. četvrtini, serijom 10:0 od minus šest došao do plus četiri (65:61), početkom posljednje četvrtine imao i sedam razlike (73:66).

Turski sastav je u tim trenucima pokazao kvalitet i mirnoću, nije se izgubio na parketu, dostigao zaostatak - 81:81, 4,51 minut prije kraja utakmice.

Od tog momenta barski tim je stao, tri i po minuta domaći igrači nisu postigli koš, gosti napravili seriju 8:0 i stekli nedostižnu prednost.

Ponovo je, kao u prvoj četvrtini, odbrana zatajila, Mornar je primio 29 poena u posljednjem periodu.

Marko Jeremić je postigao 16, Kori Dejvis i Trej Luis po 15 za domaći sastav, u gostujućem 22 poena Džamara Smita, a 17 Erkana Jilmaza.

Mornar u narednom kolu ABA lige za tri dana dočekuje Igokeu, a 10. novembra gostuje Lejdenu u 5. rundi FIBA Evropa kupa.

Bonus video: