Tivćani žele da pobjeđuju i na strani

Teodo je drugi na tabeli uz skor od poraza i tri pobjede u Tivtu. Bosna ima samo pobjedu u prva četiri kola
72 pregleda 0 komentar(a)
Teodo, Foto: Druga.aba-liga.com
Teodo, Foto: Druga.aba-liga.com
Ažurirano: 05.11.2017. 21:00h

U premijernoj utakmici 5. kola, Bosna Royal sjutra od 18.30 sati će dočekati tivatski Teodo u Sarajevu. Domaćin je u prethodna četiri kola zabilježio samo pobjedu, dok je Teodo drugi na tabeli ABA 2 lige.

Teodo je, međutim do tog skora došao nakon tri sjajne igre i pobjede pred svojom publikom, a poražen je na jedinom gostovanju. Zato će u Sarajevu izabranici Zorana Glomazića tražiti prvu pobjedu na strani.

"Bosna je veoma kvalitetna ekipa, projektovana za sam vrh tabele ABA 2 lige. Sigurno su favoriti u našem meču. Malo nas je poremetio neočekivan poraz protiv Danilovgrada i slabo izdanje. To je i opomena da se u svaku utakmicu mora ući maksimalno angažovano i sa dosta energije. Očekujem da će moji momci protiv Bosne pružiti partiju iz prva četiri kola ABA 2 lige", naglasio je Glomazić.

Bosna je startovala neočekivano loše, ali to neće zavarati Tivćane.

"Veoma cijenim ekipu Bosne, ali mi nismo došli u Sarajevo da izgubimo. Prethodna utakmica u Danilovgradu bilo je samo slabo veče. Protiv Bosne ćemo biti fokusirani i borbeni. Očekujem neizvjesnu utakmicu u kojoj će finiš odrediti pobjednika", smatra košarkaš Teoda, Filip Bakić.

Ekipa iz Sarajeva uzda se u domaću atmosferu.

"Teodo je u dobrom ritmu i kvalitetan je protivnik. Analizirali smo utakmicu sa Dinamikom i vidjeli gdje smo griješili i šta smo radili dobro. Borićemo se da ostvarimo pobjedu na našem terenu", kazao je Aleksandar Damjanović, trener Bosne.

Bonus video: