Džikić: Ili ćemo da igramo 40 minuta, ili ja neću biti ovdje; Pavićević: Bolji su

“Ako vodiš dva poena, radi da povedeš četiri, ako gubiš tri, potrudi se da smanjiš na dva... Tako će da bude, nikako drugačije. Ili će da bude tako, ili ja neću da budem ovdje. Treća opcija ne postoji”, kazao je Džikić
78 pregleda 3 komentar(a)
džikić, Foto: Savo Prelević
džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2017. 18:17h

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić zadovoljan je pobjedom nad Mornarom 79:70 u sedmom kolu ABA lige.

Načinom na koji je njegov tim stigao do šestog trijumfa - nije.

“Bilo je onako kako smo očekivali. Izuzetno cijenim ekipu Mornara, način na koji igraju, njihovu energiju, raznovrsnost... Atipični su, teško je igrati protiv njih. Mi smo uspjeli večeras. Rezultatom sam zadovoljan, igrom ne, ni nekim individualnim performansima, ali ja sam vrlo uporna osoba, nekad na svoju štetu”, kazao je Aleksandar Džikić.

On je naglasio da ekipa mora da igra svih 40 minuta maksimalno ozbiljno, najbolje što može...

“Ako vodiš dva poena, radi da povedeš četiri, ako gubiš tri, potrudi se da smanjiš na dva... Tako će da bude, nikako drugačije. Ili će da bude tako, ili ja neću da budem ovdje. Treća opcija ne postoji”, kazao je Džikić.

Košarkaši Budućnosti odmah nakon meča otputovali su u Litvaniju, gdje ih već u utorak od 17 i 15 čeka meč Evrokupa, sa Liatkabelisom.

“Poslije poraza od Bajerna bitno je da smo se vratili pobjedama. Bio je izjednačen meč u prvom poluvremenu, u nastavku ispustili veliku prednost, ali reagovali smo dobro.

Težak je ritam, već večeras idemo u Litvaniju, na meč Evrokupa, a onda u nedjelju derbi sa Cedevtom. Pokušaćemo da oba meča odigramo najbolje što možemo”, rekao je Sead Šehović.

Trener Mornara Mihailo Pavićević ponovio je ono što je rekao i prije utakmice.

“Ishod utakmice je zavisio od Budućnosti. Oni su bolja ekipa, a ja sam pokušao da ubijedim moje igrače da bolji ne pobjeđuje uvijek. Mi nemamo pritsak u ovakvim mečevima, ali se pritisak napravi najavama o crnogorskom derbiju, nekim očekivanjima. Zbog toga smo bili sputani u prvom poluvremenu, imali smo dosta praznog hoda u oba pravca. Promjenom odbrane smo došli do nezivjesnosti, ali su u prelomnim trenucima kvalitetni igrači Budućnosti poentirali iz situacija jedan na jedan i prelomili meč”, rekao je Pavićević.

I Mornar ide na put, u Porto, na meč FIBA Evrokupa. Zatim dočekuje Igokeuu, pred pauzu u prvenstvu.

“U pauzi ćemo napraviti analizu svih igrača. Prije početka je lako pričati, ali prava priča počinje kada se upoređujemo sa ostalim ekipama. Drugi se pojačavaju, dovode kvalitetne igrače, a mi ćemo vidjeti da li ćemo nešto mijenjati”, zaključio je Pavićević.

Bonus video: