Mornar sa Igokeom: Pobjeda je obaveza

Izabranici Mihaila Pavićevića u 7. kolu regionalnog takmičenja (21 sat) jure prvi trijumf

3201 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Da li je vrijeme za prvu pobjedu Mornara u Admiralbet ABA ligi? Protivnik je sve samo ne naivan, ali Barani više nemaju šta da čekaju - nakon šest poraza u regionalnom takmičenju Barani dočekuju Igokeu (21 sat).

Gledajući tabelu, jasno je da je stanje alarmantno, traži se izlaz iz teške situacije koju niko nije očekivao...

- Moramo da budemo fokusirani 40 minuta, da pokušamo da “uhvatimo” pobjedu i krenemo uzlaznom putanjom. Neće biti lako, jer nam u goste dolazi iskusna i kvalitetna ekipa, koja godinama radi sjajne stvari u ABA ligi, prije svega zahvaljujući treneru Draganu Bajiću. Ali, neke igre i neki periodi iz prethodnih mečeva daju nam za pravo da vjerujemo da možemo da igramo bolje nego na startu. Vidi se da napredujemo, ali to moramo da naplatimo rezultatima - rekao je trener Mihailo Pavićević.

Mornar je u srijedu poražen od Bahčešehira u FIBA Evropa kupu, iako je protiv jednog od najjačih timova u tom takmičenju bio u igri do posljednjih pet minuta.

- Žao mi je igrača, rade odlično na treninzima, na utakmicama daju sve od sebe... Prave se greške, još treba sve da legne. Imali smo neke neočekivane poraze, ušla je zatim nervoza, pojavi se nesigurnost, pa problem sa samopouzdanjem. Igramo u grču, ali se nadam da će kada dođu pobjede, valjda će to brzo, ekipa da se oslobodi - kazao je Pavićević.

Igokea je ove sezone savladala Crvenu zvezdu, a nakon šest kola ima po tri trijumfa i poraza.

- Nakon poraza od Cedevita Olimpije smo pokušali da uradimo analizu i da ukažem igračima gdje su bili loši. Sada gostujemo Mornaru čiji rezultati nisu očekivani gledajući kvalitet tog tima. Respektujem rad kolege Pavićevića i tih igrača i sigurno da u Baru moramo da damo maksimum, da budemo skoncentrisani ako želimo da ostvarimo pobjedu - istakao je trener Dragan Bajić.

Bonus video: