Budućnost Voli spremna za revanš i nastavak pobjedničkog niza

Košarkaši Budućnost Volija danas u podne gostuju Megi, od koje su prošle sezone izgubili u Beogradu

6829 pregleda 2 komentar(a)
Vili Rid želi da se iskupi protiv Mege, Foto: KK Mega/Ivica Veselinov
Vili Rid želi da se iskupi protiv Mege, Foto: KK Mega/Ivica Veselinov

Sezona je do sada gotovo perfektna - na devet utakmica košarkaši Budućnost Volija su upisali osam pobjeda, srušili dva favorita za finale Evrokupa, Valensiju i Virtus, u Ljubljani savladali rivala za visok plasman u ABA ligi, Cedevita Olimpiju, a jedini poraz doživjeli u uzbudljivom obračunu sa evroligašem, Crvenom zvezdom.

Tim Aleksandra Džikića će niz od sedam trijumfa pokušati da nastavi tamo gdje se lani “okliznuo” - protiv Mege u Beogradu. Tim Vlade Jovanovića je sezonu počeo veoma ubjedljivom pobjedom nad SC Derbijem (101:68), a onda u narednih pet kola savladao još samo Krku, i to tek nakon produžetka. Ali, iskusni trener poziva na oprez.

"Protiv Mege nikad nije lako igrati. To je ekipa puna energije, ambiciozna i željna dokazivanja, koja igra bez respekta bez obzira na protivnika. U utakmicu moramo da uđemo potpuno spremni da odgovorimo na njihovu energiju", istakao je Džikić.

Odlazak najdominantnijeg centarskog tandema prošle sezone i članova idealne petorke regionalnog takmičenja, Marka Simonovića i Filipa Petruševa, oslabio je Megu u reketu, što će danas (početak u podne) pokušati da iskoristi Vili Rid. Amerikanac ima i motiv da se iskupi, jer je prošle sezone isključen već u 5. minutu zbog udaranja Petruševa.

"Očekujem da izađemo sa energijom kao u 2. poluvremenu protiv Virtusa. To moramo da zadržimo i na ovom meču. Važno je da nastavimo sa pobjedama, da zadržimo ritam i da shvatimo da se svaka utakmica računa", naglasio je Rid.

Marku Jagodić-Kuridži neće biti lako u direktnom duelu protiv nekadašnjeg saigrača iz Crvene zvezde, Boriše Simanića, koji je uz poljskog centra Aleksandera Balcerovskog prva zvijezda Mege.

"Znamo da igramo protiv nezgodne i agresivne ekipe, koja zna da iznenadi favorite. Moramo da damo maksimum i pobijedimo da bismo ostvarili ono što želimo", rekao je iskusni srpski krilni centar.

Bonus video: