Košarkaši Podgorice otputovali za Osijek - Bogavac: Cilj je da napredujemo

Ekipa Nebojše Bogavca u drugom "balonu" ABA2 lige igra protiv Heliosa i Zlatibora

3406 pregleda 3 komentar(a)
Foto: ABA League 2/Dragana Stjepanović
Foto: ABA League 2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice otputovali su za Osijek, gdje sjutra počinje drugi "balon" ABA 2 lige.

Podgorica je u prvom "balonu", prije mjesec dana na Zlatiboru savladala Helios i izgubila od banjalučkog Borca, a i u ovom "balonu" odigraće dva meča - sjutra (18 h) protiv Sparsa i u srijedu u istom terminu protiv Zlatibora.

"Momci rade odgovorno i predano, napredujemo i rastemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Na prvom turniru ABA2 lige smo ostvarili i više od planiranog. Pobijedili smo daleko iskusniji Helios, a izgubili smo od Borca koji ima vrhunske ambicije i vrhunsku ekipu. U šampionatu Cne Gore smo platili danak neiskustvu, porazom od Teoda u Tivtu, ali su momci pokazali karakter i mentalnu čvrstinu, jer su uslijedile pobjede nad Milenijumom i Jedinstvom u Bijelom Polju" rekao je trener Podgorice Nebojša Bogavac.

Podgorica je napravila dobru uvertiru pred put za Osijek, jer je u derbiju kola prvenstva Crne Gore savladala Jedinstvo u Bijelom Polju.

"Posebno me raduje prikazano protiv Jedinstva koji ima izuzetno kvalitetnu ekipu. Kontrolisali smo dešavanja na parketu, odigrali na visokom nivou u oba pravca" dodao je Bogavac.

Kada su u pitanju ambicije u Osijeku uoči trećeg i četvrtog meča u ABA2 ligi ove sezone Bogavac je jasan.

"Cilj je da napredujemo i rastemo protiv daleko iskusnijih i na papiru daleko kvalitetnijih ekipa, kakve su Spars i Zlatibor. U ovom momentu, mogu da obećam jedino borbu do posljednjih atoma snage", rekao je Bogavac.

Bonus video: