Košarkašice počele pripreme za mečeve sa Rusijom i Austrijom

Tim Jelene Škerović u četvrtak (18.30 h) dočekuje Rusiju u Podgorici, dok u nedjelju gostuje Austriji

3020 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za kvalifikacije za Eurobasket.

Tim Jelene Škerović u četvrtak (18.30 h) dočekuje Rusiju u Podgorici, dok u nedjelju gostuje Austriji. U grupi je još i Danska.

U odnosu na ovogodišnji Eurobasket u timu nema Jelene Dubljević i Snežane Aleksić.

"Fale nam dvije iskusne košarkašice u odnosu na Eurobasket, ali bi sada svaka od nas trebalo da ima više odgovornosti. Fokus je sada na prvi meč sa Rusijom, želja je da se plasiramo na Eurobasket i radićemo na tome. Najviše bi voljeli da dobijemo oba meča, ali sada je fokus na duel sa Rusijom. One su bolja ekipa nego Austrija. Iskreno vjerujem da možemo izvući i protiv njih pobjedu, ali će biti teško", poručila je Bojana Kovačević.

Zbog klupskih obaveza Kristina Raković će se sjutra priključiti nacionalnom timu.

"Počeli smo pripreme, iskreno nikada mlađi sastav reprezentacije. Faliće nam to iskustvo koje smo imale prošlih godina, ali se nadam da ćemo mi mlađe donijeti energiju za nove dobre rezultate. Čekaju nas dva zahtjevna meča, protiv Rusije će biti posebno teško, ali vjerujem da možemo da pariramo i njima. Vjerujem da će energija mlađih značiti u tom meču i nećemo se predati do posljednjeg minuta", ističe Violeta Lazarević.

Problem u ovom prozoru je i malo vremena za rad. Praktično samo dva treninga u punom sastavu odradiće naš sastav pred meč sa Ruskinjama.

"Faliće nam treninga, da se još bolje uigramo. Dosta je igračica u inostranstvu, igraju u klubovima gdje su drugačiji sistemi i to bi mogao biti problem. Što ne znači da će se to vidjeti na terenu kad počnu utakmice, dobro se poznajemo tako da ćemo to nadoknaditi", vjeruje Lazarević.

Ekipa vjeruje u još jedan uspješan kvalifikacioni ciklus.

"Vjerujem u plasman na Eurobasket, želimo da se kvalifikujemo, da nastavimo niz nastupa na Eurobasketu, vjerujemo da možemo", zaključila je Kovačević.

Bonus video: