Prljav potez: Jokić potpuno izgubio kontrolu, udario Morisa sa leđa

Poslije utakmice moglo je da dođe i do težeg incidenta, jer je as Majamija Džimi Batler prijetio Jokiću i izazivao ga da se nađu izvan dvorane i tako riješe probleme

6364 pregleda 24 komentar(a)
Detalj sa incidenta, Foto: Reuters
Detalj sa incidenta, Foto: Reuters

Košarkaši Denvera pobijedili su na svom terenu ekipu Majamija sa 113:96, a meč je obilježio Nikola Jokić - i učinkom i incidentom.

On je u pobjedi svog tima upisao tripl-dabl učinak od 25 poena, 15 skokova i 10 asistencija, ali je nešto više od dva minuta prije kraja meča isključen - sa leđa je udario Markifa Morisa, koji ga je prethodno grubo faulirao.

Poslije utakmice moglo je da dođe i do težeg incidenta, jer je as Majamija Džimi Batler prijetio Jokiću i izazivao ga da se nađu izvan dvorane i tako riješe probleme.

Jokić je nakon meča kazao da se osjeća loše zbog svega.

"Bio je to glup potez. Bio je to prljav potez i želio sam da se zaštitim, ali nije trebalo da reagujem na ovaj način… Dešava se. Nije trebalo da reagujem zaista na taj način, ali moram da se štitim i bio je to samo trenutak reakcije i adrenalina“, pokušao je da se opravda neraspoloženi Jokić.

Kazao je da je njegovu reakciju izazvao faul Morisa.

"Mislio sam da je to prljav udarac. Primjera radi, Adebajo i ja smo se ‘tukli’ cijelu noć, ali bila je to dobra borba. Mislim da možeš da igraš fer, ali da i dalje igraš agresivno i da se boriš. Ali mislio sam da je ovo bilo malo preko ivice. Zato sam reagovao”, kazao je Jokić, koga čeka suspenzija i novčana kazna.

Bonus video: