Venecija - Budućnost Voli: Za nastavak evropske serije

U 4. kolu Evrokupa, košarkaši Budućnost Volija večeras (20 časova) gostuju Veneciji

6309 pregleda 4 komentar(a)
Vratićemo energiju sa prethodnih mečeva: Džejkob Vajli, Foto: Savo Prelević
Vratićemo energiju sa prethodnih mečeva: Džejkob Vajli, Foto: Savo Prelević

Nakon prvog poraza poslije mjesec i sedam vezanih pobjeda, košarkaši Budućnost Volija nisu imali kad ni da tuguju, ni da razmišljaju o njemu. Razlog je jednostavan - samo dva dana od neuspjeha u duelu sa Megom, “plave” očekuje novo iskušenje u Evrokupu, jer večeras (20 časova) gostuju Veneciji.

Budućnost jedina u grupi B ima maksimalni učinak nakon tri kola, italijanski tim ima skor 1:2, zbog čega je već pod imperativom.

- Venecija je vrlo iskusna ekipa, sa zavidnim atletskim i šuterskim sposobnostima. Vrlo je važno da budemo koncentrisani i čvrsti - poručio je Aleksandar Džikić.

Podgoričani kao da su u nedjelju u podne protiv Mege bili pospani, zbog čega je prekinut pobjednički niz.

- Na našoj posljednjoj utakmici nismo imali dovoljno energije i odlučnosti, i zato smo platili cijenu. Već sljedeća utakmica je šansa da popravimo utisak, da damo sve od sebe tokom svih 40 minuta - naglasio je Džikić.

Venecija je veoma iskusna ekipa, a ključni igrači su momci koji su već dugo u klubu iz jednog od najljepših gradova svijeta - Stefano Tonut (od 2015), Mičel Vat (od ljeta 2017) i Ostin Dej (od januara 2018).

- Želimo da se vratimo nakon lošeg izdanja protiv Mege. Igramo Evrokup protiv Venecije u kojem nam za sada dobro ide i želimo da tako nastavimo. Biće teško gostovanje, ali mislim da ćemo vratiti energiju sa prethodnih mečeva i da ćemo biti spremni da odigramo dobru utakmicu - poručio je krilni centar “plavih” Džejkob Vajli.

Bonus video: