Jeremić pred meč odluke: Možemo da obezbijedimo plasman u narednu fazu

Mornar sjutra (20.30 h) gostuje Lejdenu u 5. kolu FIBA Evropa kupa

4578 pregleda 1 komentar(a)
Jeremić, Foto: Eurocup
Jeremić, Foto: Eurocup

Košarkaši Mornara sjutra (20.30 h) protiv holandskog Lejdena igraju meč 5. kola FIBA Evropa kupa.

Utakmica u Holandiji prva je, od predstojeće tri, koju će Barani odigrati na gostojućem terenu. Poslije duela sa Lejdenom, slijedi gostovanje Cedevita Olimpiji u AdmiralBet ABA ligi, a onda duel sa Iraklisom u Solunu u posljednjem kolu FIBA Evropa kupa.

Mornar je u prvom meču protiv Lejdena slavio u Baru i upisao premijernu pobjedu ove sezone. Od tada su Barani polako dizali formu, prethodnog vikenda savladali Igokeu u regionalnom takmičenju i sa dosta optimizma otputovali u Holandiju.

„Prosto je nevjerovatno šta nam se sve dešavalo u dosadašnjem dijelu sezone. Srećom, sve vrijeme imali smo sjajnu atmosferu u klubu, bez obzira što nam nije išlo na mečevima za bodove, a na treninzima smo veoma dobro radili. I nismo klonuli duhom. Pobjeda protiv Igokee je zlata vrijedna, ne samo zbog bodova nego još više za povratak samopouzdanja koje nam je bilo poljuljano”, ističe košarkaš Mornara, Marko Jeremić.

I Lejden, kao i Mornar, ima polovičan učinak nakon četiri runde, pa ekipu Mihaila Pavićevića očekuje odlučujuća utakmica za plasman u Top 16 fazu evropskog takmičenja. Pobjeda Mornaru garantuje odlazak u narednu fazu, dok bi u slučaju poraza do 13 poena razlike Мornar morao da savlada Iraklis u Solunu u posljednjem kolu, a Bahčešehir ekipu Lajdena u Istanbulu. U slučaju poraza sa više od 13 razlike Barani oprostili od FIBA Evropa kupa.

„Lajden nije zvučno ime na evropskom nivou, ali se radi o izuzetno neugodnoj ekipi, koja ima veliki ofanzivni potencijal. Posebno je neugodna na svom parketu. Međutim, na krilima pobjede koju smo ostvarili protiv Igokee, vjerujem da možemo da slavimo u Holandiji, da možemo da obezbijedimo mjesto među 16 najboljih u ovom evropskom takmičenju”, optimista je Jeremić.

Sa ekipom nije otputovao Strahinja Mićović koji će pokušati da zaliječi povredu kako bi se priključio svojim saigračima u Ljubljani, u meču sa Cedevita Olimpijom.

Bonus video: