Živaljević: Novi ciklus, iste želje; Pašić: Nema razloga da ne budemo optimisti

Ženska košarkaška reprezentacija u četvrtak (18.30 h) protiv Rusije u "Bemaks areni" igra prvi meč u kvalifikacijama za Eurobasket

3043 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Ženska košarkaška reprezentacija u podmlađenom sastavu počinje novi ciklus - tim Jelene Škerović u četvrtak (18. 30 h) u 1. kolu kvalifikacija za Eurobasket u "Bemaks areni" dočekuje Rusiju, a u nedjelju gostuje Austriji.

"Crvene" su juče počele pripreme za predstojeća dva meča, a želja svih je odlazak na još jedno Evropsko prvenstvo.

"Novi ciklus, a želje iste. Naravno svi želimo da se plasiramo na Eurobasket i održimo kontinuitet plasmana na to veliko takmičenje", kazala je Sofija Živaljević.

Za razliku od posljednjeg Eurobasketa u ekipi nema Jelene Dubljević i Snežane Aleksić.

"Dobro je poznato da će naš sastav u novi ciklus ući dodatno podmlađen. To međutim ne mora da znači da nećemo imati čime da odgovorimo rivalima. Podmlađen tim, ali ja uvijek kažem da energija i borba krase mlad tim i to je sve što nam treba uz ovakav stručan rad, mislim da to može biti prava stvar", kaže Jovana Pašić.

Od posljednjeg okupljanja i Eurobasketa prošlo je pet mjeseci.

"Uvijek smo željne reprezentacije, stvarno je lijepo biti ovdje sa djevojkama i igrati za svoju državu, tako da je suvišno komentarisati koliko smo srećne i koliko se radujemo svakom okupljanju", ističe Pašić.

Rusija je prvi rival i ujedno favorit grupe. FIBA eksperti smatraju da Rusija neće doživjeti poraz u kvalifikacijama, ali naglašavaju da će za Mariju Vadjejevu i saigračice prvi meč u Podgorici biti najveći test.

"Rusija je velesila sa izvanrednim igračima koji igraju na najvišem evropskom nivou. Želimo da damo maksimum u tom meču, sigurno ga ne čekamo sa željom da izgubimo. Oni jesu favoriti, ali mi se sigurno nećemo predati tako lako", obećava Živaljević.

Ruskinje su na Eurobasketu ostale na dva poena do polufinala.

"Rusija je izuzetno jaka i velika ekipa, za poštovanje. U tu utakmicu ulazimo sa željom da damo sve od sebe i da se borimo, naravno ukoliko budemo mogli da iznenadimo zašto da ne, igramo kod kuće. Kasnije smo optimisti i za duel sa Austrijom", vjeruje Pašić.

U našem taboru su optimisti da će biti među ekipama koje će nastupati na Eurobasketu.

"Izazov za nas su ove kvalifikacije i nema razloga da ne budemo optimisti. Crna Gora je od nezavisnosti igrala na svim šampionatima, tako da imamo neko iskustvo i kontinuitet i nadam se da ćemo tako i nastaviti", zaključuje Pašić.

Bonus video: