Spasojević vodio Sutjesku do drugog trijumfa u ABA2 ligi - Gašić: Brinu me izgubljene lopte i promašena slobodna bacanja

Tim Velimira Gašića slavio protiv Vrijednosnica 80:68

5779 pregleda 2 komentar(a)
Najbolji u timu Nikšićana: Radosav Spasojević, Foto: ABA League 2/Dragana Stjepanović
Najbolji u timu Nikšićana: Radosav Spasojević, Foto: ABA League 2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske savladali su večeras u Osijeku domaće Vrijednosnice 80:68 u drugom "balonu" ABA2 lige.

Sutjeska je upisala drugu pobjedu u regionalnom takmičenju, Vrijednosnice su još bez trijumfa.

Početak meča protekao je u znaku Nikšićana, koji su održavali vođstvo do sredine 2. četvrtine. Tada košarkaši Osijeka serijom 10:0 dolaze do četiri poena prednosti (35:31) što je maksimalno vođstvo domaćina turnira na ovom susretu.

Na poluvremenu je bilo neriješeno (37:37), da bi tokom drugog dijela Sutjeska konstantno bila u vođstvu, a nakon koša Vladimira Tomaševića u finišu utakmice imala i maksimalnih 14 poena prednosti - 80:66.

Ono što je za brigu, a što je potencirao i trener Sutjeske, Velimir Gašić nakon meča je veliki broj promašenih slobodnih bacanja (9/19) i izgubljenih lopti (20).

"Znali smo da će domaćin da učini sve da se na što kvalitetniji način prikaže domaćoj publici. Ono što me najviše brine u našoj igri je veliki broj izgubljenih lopti - nijesmo imali koncentracije u bitnim sekvencama. Plus promašena slobodna bacanja. Nije bilo na zadovoljavajućem nivou, kako želim da izgleda moj tim. I u tim okolnostima smo pobijedili što je jako značajno", kazao je nakon meča Gašić.

Radosav Spasojević je bio najbolji igrač Sutjeske. Crnogorski reprezentativac meč je završio sa 23 poena, tri skoka, četiri asistencije i indeksom 22.

Vladimir Tomašević je imao 19 poena i osam skokova. Miloš Koprivica je ubacio 12 poena, uz sedam skokova, a Adi Zahiragić 10 poena, pet skokova i osam asistencija.

Sutjeska u četvrtak (21 h) igra protiv Heliosa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: