Prva i najveća šansa za Mornar na početku turneje po Evropi

Košarkaši iz Bara večeras (20.30) gostuju holandskom Lejdenu, a u slučaju pobjede bi osigurali plasman u drugu fazu FIBA Evropa kupa

2716 pregleda 0 komentar(a)
Vjeruje da Mornar može da završi posao u Holandiji: Marko Jeremić, Foto: ABA liga
Vjeruje da Mornar može da završi posao u Holandiji: Marko Jeremić, Foto: ABA liga

Nakon prve pobjede u Admiralbet ABA ligi, košarkaši Mornara otputovali su na desetodnevnu turneju koja će im odrediti dalji tok sezone.

Najvažnija stanica na tim putešestvijama je Lejden, crnogorski košarkaški Vaterlo, holandski grad u kojem je reprezentacija pod vođstvom Luke Pavićevića u avgustu 2014. doživjela najbolniji poraz u istoriji i ostala bez vize za Eurobasket.

Pred Baranima je jasna računica - ako večeras (meč počinje u 20.30) pobijede, i zvanično će biti učesnici druge faze FIBA Evropa kupa, a ako izgube, moraju da se potrude da to bude sa manje od 13 razlike, jer su u “Topolici” slavili 87:74.

Tada bi odluka pala u posljednjem kolu, kada bi tim Mihaila Pavićevića morao da savlada Iraklis u Solunu, a da Holanđani u Istanbulu izgube od Bahčešehira, koji je već nakon četiri kola praktično osigurao 1. mjesto u grupi E.

Igračima Mornara je pred odlazak na duži put, tokom kojeg će gostovati i Cedevita Olimpiji i Iraklisu, poraslo samopouzdanje, jer su poslije šest poraza u regionalnom takmičenju konačno trijumfovali, i to protiv jake Igokee.

- Nevjerovatno je šta nam se sve dešavalo u dosadašnjem dijelu sezone. Srećom, sve vrijeme smo imali sjajnu atmosferu u klubu, bez obzira na to što nam nije išlo na mečevima za bodove, a na treninzima smo veoma dobro radili. Nismo klonuli duhom. Pobjeda protiv Igokee je zlata vrijedna, ne samo zbog bodova, nego još više za povratak samopouzdanja koje nam je bilo poljuljano - priznaje Marko Jeremić.

Prvi šuter Barana kaže da nemaju vremena da misle o onome šta je bilo, jer ih u Holandiji očekuje odlučujuća utakmica za plasman u TOP 16 fazu, protiv tima koji takođe ima skor 2:2.

- Lejden nije zvučno ime na evropskom nivou, ali se radi o izuzetno neugodnoj ekipi, koja ima veliki ofanzivni potencijal. Posebno je neugodna na svom parketu. Međutim, na krilima pobjede koju smo ostvarili protiv Igokee, vjerujem da možemo da slavimo u Holandiji i obezbijedimo mjesto među 16 najboljih u ovom evropskom takmičenju - optimista je Jeremić.

Sa ekipom nije otputovao Strahinja Mićović koji će pokušati da sanira povredu, kako bi se priključio saigračima u Ljubljani, pred duel sa Cedevita Olimpijom.

Bonus video: