Gostovanje u Železniku pred početak paklenog rasporeda - Žakelj: Čeka nas težak posao

"Studenti" sjutra (18 h) gostuju FMP-u u 8. kolu AdmiralBet ABA lige

2488 pregleda 1 komentar(a)
Žakelj, Foto: Savo Prelević
Žakelj, Foto: Savo Prelević

Košarkaši SC Derbija sjutra (18 h) u Beogradu protiv FMP-a igraju utakmicu 8. kola AdmiralBet ABA lige.

FMP je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone - ekipa iz Železnika ima pet pobjeda, a dva poraza pretrpjela je u gostima - od Budućnost Volija i Partizana, objektivno jačih ekipa.

Sa druge strane, „studenti” su na strani upisali jednu pobjedu. Bilo je to prije skoro mjesec dana kada su nakon dva produžetka slavili u Splitu.

“Vrlo teška utakmica u gostima gdje ove sezone ne igramo najbolje, ali nadam se da ćemo to sjutra ispraviti”, kazao je u najavi meča trener SC Derbija, Andrej Žakelj.

Slovenački trener analizirao je igru protivnika, a pohvalio je i kolegu na drugoj strani Nenada Stefanovića.

„FMP je ekipa koja igra vrlo agresivno i moderno i mislim da su ovako visoko na tabeli potpuno zasluženo. Odlično su vođeni, znaju šta žele u svojoj igri, tako da ako se ne budemo fizički suprotstavili i ne budemo imali energiju, čeka nas težak posao. U suprotnom mislim da možemo da pariramo i idemo u Beograd da se pokažemo u dobrom izdanju i da probamo da iznenadimo”, kazao je Žakelj.

Košarkaš SC Derbija, Milić Starovlah smatra da je bitno da njegova ekipa dobro počne utakmicu.

“Znamo svi da je FMP neugodna ekipa i da su dobro počeli sezonu. Očekujemo tešku utakmicu. Mi moramo da odgovorimo energijom, da ne ponovimo probleme iz prošlih utakmica. Moramo dobro početi meč”, kazao je Milić Starovlah.

Za „studente” je ovo bitan susret iz još jednog razloga. Nakon utakmice u Železniku slijedi paklen niz do kraja godine i utakmice protiv Crvene zvezde, Budućnost Volija i Igokee u Podgorici, te gostovanja Cedevita Olimpiji u Ljubljani i Mornaru u Baru.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: