Mornar u Ljubljani, Pavićević: Pulen je najbolji napadač lige, timskom igrom na favorita

Mornar bi u Ljubljani trebalo da bude jači za Strahinju Mićovića koji se proteklih dana u Baru oporavljao od povrede

6253 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Lazić, Foto: KK Budućnost Voli
Aleksandar Lazić, Foto: KK Budućnost Voli

Nakon Holandije, naredna stanica košarkaša Mornara je Slovenija - barski sastav, koji je u prošlom kolu protiv Igokee ostvario prvi trijumf u ABA ligi, a onda izgubio od Lejdena u FIBA Evropa kupu, gostuje Cedevita Olimpiji u subotu od 21 sat.

Trener Mihailo Pavićević vjeruje da njegov tim samo kvalitetnom timskom igrom može da parira favoritu, koji predvodi Džejkob Pulen, bivši plejmejker Mornara.

"Riječ je o izuzetno kvalitetnoj ekipi, koja u svojim redovima ima najboljeg napadača u ligi Pulena. Tu su i Blažič, Kin, Edžim i ostali koji u rukama imaju po dvadesetak koševa. Dakle, pokriveni su na svim pozicijama. Igraju dobro, iako su imali nekoliko neočekivanih poraza. Protiv nas biće fokusirani kako ne bi napravili novi kiks. Mi možemo da im pariramo samo disciplinovanom timskom igrom. Takvom igrom moći ćemo da stvaramo pozicije za poentiranje i da se, s druge strane, branimo od izuzetne napadačke ekipe. Biće to, u svakom slučaju, jedno od težih gostovanja", ističe trener Barana.

Aleksandar Lazić očekuje tešku utakmicu i dobru igru svog tima.

"Dobro je što smo se protiv Igokeee pokrenuli s mrtve tačke, sada se, ipak, lakše diše. Kvalitetan rival kakav je Cedevita Olimpija je motiv za sve igrače. Nismo u prilici da prijetimo domaćinu jer je izraziti favorit, ali mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe. Vidjećemo za kakav će razultat to biti dovoljno", poručuje Lazić.

Mornar bi u Ljubljani trebalo da bude jači za Strahinju Mićovića koji se proteklih dana u Baru oporavljao od povrede.

Bonus video: