Džikić: Zadar je opasan, pogotovo kada je rasterećen

Budućnost Voli sjutra od 19 sati dočekuje tim koji ima šest poraza u sedam utakmica

4486 pregleda 3 komentar(a)
Foto: ABA
Foto: ABA

Budućnost Voli je u tri dana poražena dva puta na gostovanjima, prvo od Mege, onda i Venecije u Evrokupu, a na pravi put želi da se vrati utakmicom na domaćem terenu.

"Moraču" nije osvojio niko ove sezone, sjutra stiže Zadar (19), tim koji je u prvih sedam kola Admiralbet ABA lige upisao šest poraza.

Bez obzira na samo jednu pobjedu (protiv Borca u svojoj dvorani "Krešimir Ćosić"), hrvatski tim ima respekt Budućnosti.

"Trenutni položaj na tabeli nije realan odraz kvaliteta našeg protivnika. Zadrani su vrlo opasna ekipa, naročito u ovoj situaciji kada su rasterećeni. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju, potrebna nam je njihova podrška i pomoć", rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Jednostavan posao ne očekuje ni centar Zoran Nikolić, iako je ovaj meč makar na papiru lakši od naredna dva koja čekaju crnogorskog šampiona.

Već u srijedu, naime, Budućnost se u Evrokupu na svom terenu sastaje sa Cedevita Olimpijom, a u subotu gostuje Partizanu.

"Zadar je nezgodan tim, koji nije mnogo mijenjao sastav od prošle sezone. Znamo da će doći motivisan sa željom da pobijedi, pogotovo zbog toga što je nedavno promjenio trenera. Mi moramo da budemo čvrsti od prvog minuta i da nametnemo naš tempo igre", kazao je Nikolić.

Zadrani su već gostovali u Podgorici ove sezone, u drugom kolu kada su ubjedljivo izgubili od SC Debija.

"Imali smo četiri dana za pripremu, radimo na stvarima koje se tiču najviše naše igre. Naravno, pripremili smo se i za narednog protivnika. Jako dobro znamo ko je Budućnost, pogotovo u Podgorici. Ali, nije me strah da idem bilo gdje s ovim momcima, nadam se da ćemo pokazati srce, želju i pravi pristup", istakao je trener Zadra Vladimir Anzulović, koji je prije desetak dana preuzeo tim.

Bonus video: