Pavićević: Nemamo vođu koji će preuzeti odgovornost

„Bili smo u igri tri četvrtine, poslije treće je bilo 56:54. Da nam je neko ponudio takav rezultat, objeručke bih ga prihvatio, da u posljednjoj dionici odlučujemo protiv domaćina koji bi trebalo da je pod većim pritiskom od nas. Ali, kao i nekoliko puta ove sezone, jednostavno smo nestali sa terena“, rekao je Mihailo Pavićević

5372 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Da 12 i po minuta nisu postigli koš iz igre, a da su u tom periodu dali samo tri poena iz šest pokušaja sa slobodnih bacanja, košarkaši Mornara ne bi mogli da računaju na pobjedu ni protiv koga.

Pogotovo ne protiv Cedevita Olimpije, koja je iskoristila pomračenje Barana u posljednjih 14 minuta i slavila 79:59 u 8. kolu Admiralbet ABA lige.

„Bili smo u igri tri četvrtine, poslije treće je bilo 56:54. Da nam je neko ponudio takav rezultat, objeručke bih ga prihvatio, da u posljednjoj dionici odlučujemo protiv domaćina koji bi trebalo da je pod većim pritiskom od nas. Ali, kao i nekoliko puta ove sezone, jednostavno smo nestali sa terena“, rekao je Mihailo Pavićević.

Iskusni trener naglašava da je problem što niko od njegovih igrača nema lidersku crtu.

„Omogućili smo rivalu mnogo lakih poena, nije bilo igrača koji bi nešto mogao da uradi. Nemamo vođu koji će preuzeti odgovornost na sebe da postigne koš kada je potrebno“.

Mornar sada ima skor 1:7, plej-of djeluje neuhvatljivo. I ne želi ga...

„Naše ambicije ove godine su potpuno drugačije. Napravili smo mnogo jeftiniji tim, jer smo prošle sezone ostvarili najbolji rezultat, bili treći i šta smo dobili od toga? Ništa. Niko nas nije ni zvao iz Evrokupa. Gledali smo da napravimo tim koji će obezbijediti opstanak, to nam je prevashodni cilj. Nismo očekivali ovako loš start, ali to se dešava. Sada nam je svaka utakmica bitna, jer želimo da budemo stabilan abaligaš“, naglasio je Pavićević.

Bonus video: